Seçimlerde "gezen tavuk" yumurtası vaadi!

Fransa Tarım Bakanı Stephane Travert, ülkesinin 2022'den itibaren açık havada beslenen tavuk yumurtacılığına geçeceğini açıkladı. Travert, tarım alanında çalışan bazı derneklere ziyaretinde...

Fransa Tarım Bakanı Stephane Travert, ülkesinin 2022'den itibaren açık havada beslenen tavuk yumurtacılığına geçeceğini açıkladı. Travert, tarım alanında çalışan bazı derneklere ziyaretinde yaptığı açıklamada, 2022'den itibaren kafeste beslenen tavuklardan elde edilen yumurtaların satışının yasaklanacağını bildirdi. Bakan, aynı yıl, tavukların açık havada beslenmesinin zorunlu hale getirileceğini ifade etti. Fransa'da yumurtaların yüzde 68'inin kafeste beslenen tavuklardan elde edildiği kaydedildi. YouGov araştırma şirketinin anketine göre, Fransızların yüzde 90'ı tavukların açık havada beslenmesi gerektiğini düşünüyor.

Fransa'nın, yıllık 14 milyar Avro gelir ile Avrupa'nın en çok yumurta üreten ülkesi olduğu belirtiliyor. Kafeste beslenen tavuklardan elde edilen yumurtaların satışının yasaklanması ve tavukların açık havada beslenme zorunluluğu Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un seçim vaatleri arasında yer almıştı.

***

Türkiye'de ise, tavuklar, kuş gribi virüsü bahanesiyle itlaf edildi!

Bu arada Amerikan mısır şurubu, piyasaya hâkim olsun diye her sene kotalar artırıldı. Sonunda Şeker Kurulu kapatıldı, şeker fabrikaları toptan satışa çıkarıldı. Bugünlerde de şeytanca bir zihniyetle, pancardan şeker üretimi aleyhine haberler pompalanıyor.

İşin garibi, pancar üretimi yasaklanan üretici, çoğunlukla bu yasağı getirenlere oy veriyor!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar