Ganire Hanım'ın feryadı ve sebebi!

Son bir aylık dönemde, Şükrü Server Aya'nın bilgilendirmesi ile Türkiye'ye yönelik Ermeni iddiaları konusunda, somut verilerle yazdığım yazılar, duyarlı Türkler tarafından İngilizceye de çevrilip...

Son bir aylık dönemde, Şükrü Server Aya'nın bilgilendirmesi ile Türkiye'ye yönelik Ermeni iddiaları konusunda, somut verilerle yazdığım yazılar, duyarlı Türkler tarafından İngilizceye de çevrilip yayınlandığı için konuyla ilgili yabancılar tarafından takip ediliyor. Nitekim ABD'den Justin Mc Carthy'den sonra Almanya'dan da Dr. Christian Johannes Henrich, bir mesaj gönderdi.

Henrich, "Ermeni sorunu ile ilgili son makalelerinizden birini okudum. Şunu anlıyorum ki Türkiye bu konuda çok daha fazla şeyler yapmak zorunda. Ben bu konuyla ilgili bir Alman araştırmacıyım. 13 yıldır bilimsel veriler ışığında Türkiye'yi savunuyorum. Soykırım kararı yüzünden 21 yıl üyelikten sonra Alman CDU partisinden ayrıldım. Ancak, Türk hükümetinden veya Türk vakıflarından en küçük bir destek alamadım. Galiba artık bu çalışmaları bırakmam gerekiyor." diyor.

Aslında bu konuda Türkiye'nin devamlı dayak yemesinin asıl sebebi işte bu ilgisizlik ve cehalettir.

***

Konuyu iyi bilenler ise sorunun uluslararası hukuk platformlarında çözülebileceğini zannediyor. Oysa, Azerbaycan Milletvekili ve Avrupa Konseyi Parlamenterler Asamblesi Üyesi Ganire Paşayeva'nın Edirne'de düzenlenen "Türk dünyasının meseleleri Afrin ve Karabağ" konferansında söylediği gibi "Dünyada uluslararası hukuk bitmiştir. Uluslararası örgütler ise büyük güçlerin haklarını savunma dışında hiçbir şeyle uğraşmıyor. Birleşmiş Milletler'den başlayalım, diğer örgütlere kadar hepsi aynı. Azerbaycan biziz, Türkiye biziz, Kerkük biziz, Balkanlar biziz, Kuzey Kıbrıs biziz. Bizim artık birbirimizi sahiplenerek yola çıkmamız lazım."

*** 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar