Zübeyde Hanım Latife Hanım ve Meral Hanım…

İzmir'e gitmek üzere Sabiha Gökçen'den havaalanından sonra Meral Hanım ile uçakta sohbet ettim. Yanında bulunan eşi Tuncer Bey'in nezaketi sayesinde tabii.Akşener'e ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un, Ankara'da...

İzmir'e gitmek üzere Sabiha Gökçen'den havaalanından sonra Meral Hanım ile uçakta sohbet ettim. Yanında bulunan eşi Tuncer Bey'in nezaketi sayesinde tabii.

Akşener'e ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'un, Ankara'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile yaptığı, resmi kayıt tutulmayan görüşmeden sonra Türkiye tarafını kastederek "Hedefimiz Suriye ile ilgili kesinlikle örtüşüyor. O bölgelerde kim daha egemen olacak bunlara da karar vereceğiz. Kuzey Suriye'nin tamamı üzerinde çalışmaya devam edeceğiz." dediğini hatırlattım ve görüşünü sordum. Meral Hanım, kendisinin de bir taraftan Osmanlı tokadından bahsedildiğini diğer taraftan da stratejik müttefiklikten bahsedildiğini belirtip Tayyip Erdoğan'a "ABD dost mudur düşman mıdır?" diye sorduğunu, ancak devletin elindeki bilgilere sahip olmadığını, konuyu incelediğini söyledi.

İzmir'deki il binasının açılışı ve mitingten sonra haberlere göz attığımda, Tayyip Erdoğan'ın Afyonkarahisar'da, "Cerablus'ta, El Bab'da nasıl neticeye ulaşıldıysa Afrin'de de, İdlib'de de, Münbiç'te de hedefe ulaşılacaktır." dediğini okudum. Bu da Tillerson'un Afrin, İdlip ve Münbiç konusunda Türkiye'nin taleplerini kısmen yerine getirmek karşılığında, Fırat'ın doğusunda bir PYD devletine ses çıkarmamak konusunda Erdoğan'ı ikna ettiğine dair kanaatimi kuvvetlendiriyor.

***

Meral Hanım'a ekonomide büyük hamleler yapmış Almanya örneğini vererek, halkın desteğini almak için böyle bir çıkış için hazırlıklarının olup olmadığını sordum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.559 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.092 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar