Türkiye'nin De Gaulle'ü kim?

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü, albay Ryan Dillon, bir gazeteciye "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" cevabını verdi!Yani, ABD, Türkiye'nin Afrin'e girmesine...

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü, albay Ryan Dillon, bir gazeteciye "Afrin, koalisyonun operasyon alanı içerisinde değil" cevabını verdi!

Yani, ABD, Türkiye'nin Afrin'e girmesine yeşil ışık yakmış gibi bir görüntü veriyor!

İnsanın aklına, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi üzerinden Saddam'a Kuveyt operasyonu için cesaret vermesi geliyor!

***

Diğer taraftan ABD ve dünyayı yöneten bir kuruluş olan CFR'de Türk-Amerikan ilişkileri konulu bir toplantı düzenlendi. Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, "Erdoğan'ın bir tarafı dünyaya 19'uncu yüzyıl merceğinden bakan Putin, diğer tarafı da Charles de Gaulle. O ve çoğu Türk, ABD'den ne kadar bağımsız olduklarını göstermek istiyor ama yine de ayrılmıyorlar. Amerika IŞİD'e karşı savaşta PKK bağlantılı grubun öncülüğündeki güce destek veriyor, Türkiye buna her gün tepki gösteriyor ama bu gücü destekleyen uçaklar büyük oranda Türkiye'deki üslerden kalkıyor. Erdoğan buna her gün izin veriyor.

Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi alıyor ama aynı zamanda NATO, Türkiye'yi Afganistan'daki çabalarımızda en kritik 4 ülkeden biri olarak görüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar