Basra harap olduktan sonra Bağdat'a bakmak!

Başbakan Binali Yıldırım, altı televizyon kanalından ortak yayınlanan programda Irak yönetimini kastederek, "Sınır geçişleri, boru hatları gibi konularda muhatabın sadece kendileri olduğunu, muhatabın Bağdat...

Başbakan Binali Yıldırım, altı televizyon kanalından ortak yayınlanan programda Irak yönetimini kastederek, "Sınır geçişleri, boru hatları gibi konularda muhatabın sadece kendileri olduğunu, muhatabın Bağdat olması konusunda bize bilgilendirme yaptılar. Bundan sonraki adımlarda Irak merkezi yönetimini daha fazla doğrudan muhatap alarak karar vereceğiz. Bizim muhatabımız bundan böyle Bağdat olacak." dedi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Bundan sonra bizim muhatabımız esas itibariyle Bağdat'tır" diye açıklama yaptı.

***

Kaan Karakuş hatırlattı, Banu Avar nakletti, aynı Binali Yıldırım, 22 Ekim 2016'da "IKBY bölgesinde yapılacak her türlü işbirliğini merkezî hükümetle değil, o bölgenin esas sahibi olan Barzani yönetimiyle yapacağız" demişti!

Gerçi Binali Yıldırım, Tayyip Erdoğan'ın AKP yöneticileri için söylediği "metal yorgunluğu" konusunda "Yaz yorgunluğuna benzer, gelir geçer" diyor ama uluslararası ilişkilerde bu 180 derecelik dönüş, neyin yorgunluğu?

Üstelik bu çelişki, bu zikzak, metal yorgunluğunu değil metal çürümüşlüğünü ifade ediyor!

***

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referandumu konusunda, "Bölgedeki gelişmeleri, bu bölgelerde yaşayan insanlar ve devletler karar vererek çözmeli. Türkiye, İran, Irak ve Suriye'nin bir araya gelerek bu sorunları çözmelerinin isabetli olacağı kanaatindeyim." dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar