Barzani devletini kim kurdu?

Tayyip Erdoğan, nihayet, Irak'ın kuzeyindeki referandum tartışmaları hakkında konuştu ve "Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma siz tevcih ederseniz, orada biz size 'Buyurun devam edin' demeyiz. Bunu kaç kere biz kendilerine...

Tayyip Erdoğan, nihayet, Irak'ın kuzeyindeki referandum tartışmaları hakkında konuştu ve "Irak'ın bölünmesine yönelik bir adıma siz tevcih ederseniz, orada biz size 'Buyurun devam edin' demeyiz. Bunu kaç kere biz kendilerine söyledik, ikili görüşmelerimizde söyledik. Dara girdiğin zaman, zora girdiğin zaman kapımızı çalacaksın, her türlü desteği bizden alacaksın ama Irak'ın parçalanmasına gelince bildiğini okuyacaksın." dedi.

***

Sorun da bu anlayıştan kaynaklanıyor ya! Bugün Kuzey Irak'ta "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi" diye Türkiye tarafından tanınan, yarı bağımsız bir devlet varsa, bunu Türkiye sağlamıştır. Turgut Özal döneminde Türkiye'ye davet edilen Çekiç Güç'ün görevi, işte bu devleti kurmaktı. Eşref Bitlis Paşa, bu projeye engel olduğu için öldürüldü! Sonra da kurulan devletin ordusuna eğitim veren, alt yapı yatırımlarını yapan Türkiye oldu!

AKP döneminde de bu politikalar aynen devam etti.

Abdullah Gül, 2009 yılında Cumhurbaşkanı olarak Irak'ın kuzeyinden "Kürdistan bölgesel yönetimi" diye bahsedince Türk gazetecilerin "Kürdistan mı dediniz!" sorusu üzerine "Ne diyeceğim? Yunanistan, Makedonya'ya Makedonya demiyor diye biz de demiyor değiliz. Irak Anayasasında ne yazıyorsa o. Kendi anayasalarında yazıyor" dememiş miydi?

Böylece Abdullah Gül, Türkiye adına "tanıma" sayılabilecek bir tutum takınmamış mıydı?

* * *

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar