Türk töresinde cenazeye saygı!

Yazıya başlarken, halen tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un Ankara'da defnedilmesine bir grubun karşı çıkmasının çok acı bir olay olduğunu ve Türk Milleti'nin hiçbir...

Yazıya başlarken, halen tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un Ankara'da defnedilmesine bir grubun karşı çıkmasının çok acı bir olay olduğunu ve Türk Milleti'nin hiçbir ferdine yakışmadığını belirtmek isterim.

Hiç kimse, terör örgütüyle ilişkili bir kişinin yakını olsa bile hiçbir cenazeye saygısızlık yapmamalıdır. Böyle bir anlayış, Türk töresinde ve İslâm dininde yoktur. İskitlerden bu yana Türk töresinde en büyük kutsal, ata mezarlarıdır. Kendi atasının mezarına saygısızlığı, savaş sebebi olarak gören bir millete mensup olan insanlar, böyle ucuz davranışlar içine girmemelidir.

***

AKP, referandum için neden top gezdiriyor?

***

Irak'ın kuzeyinde yapılması planlanan referandumla ilgili olarak, Türkiye'nin ABD kadar bile net bir açıklama yapmadığını dün yazmıştım.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da "Hükümet Kuzey Irak referandumu konusunda da kararlı bir tutum göstermemektedir. Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması şarttır. Referandum meşru değildir. Referandumu tanımıyoruz. Hükümetin de sahada top gezdirmeyi bırakıp bu konuda net bir tutum alması ve açıklama yapmasını bekliyoruz." dedi.

Dışişleri Bakanlığı, nihayet bir açıklama yaptı ve "Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin aksi yöndeki bütün dostane tavsiyelere rağmen referandum konusundaki yaklaşımında ısrar etmesinin mutlaka bir bedeli olacağını dikkate alması gerektiğini vurguluyoruz." ifadesini kullandı.

Tabii yetersiz bir açıklama...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar