Haydi Türkiye! Yüzbaşı Şerafettin'e vefanı göster!

 Değerli dostum Turgay Tüfekçioğlu, İzmir'in kurtuluş yıldönümü dolayısıyla geçtiği mesajda "9 Eylül, İzmir'in kurtuluşunu kutladık ama; 15 Mayıs 1915 işgal günü ilk kurşunu...

 
Değerli dostum Turgay Tüfekçioğlu, İzmir'in kurtuluş yıldönümü dolayısıyla geçtiği mesajda "9 Eylül, İzmir'in kurtuluşunu kutladık ama; 15 Mayıs 1915 işgal günü ilk kurşunu atan Saatçi Mustafa'yı anmadık, 9 Eylül 1922 kurtuluş günü Türk sancağını hükümet konağına çeken Yüzbaşı Şerafettin de anılmadı. Eksik oldu, ayıp oldu, yakışmadı." dedi.

Tüfekçioğlu, sonraki mesajlarında da "Haydi Türkiye! Vefanı göster, Yüzbaşı Şerafettin'in İzmir Konak'ta heykelini dik." çağrısında bulundu.

***

Yüzbaşı Şerafettin'i Atatürk unutmamıştı ama biz unuttuk. İzmir destanının büyük kahramanlarından biri olan Yüzbaşı Şerafettin'in kim olduğunu yıllar önce birkaç defa yazmıştım.

Esasen Yüzbaşı Şerafettin'i en iyi anlatan, "Üçüncü Kılıç" adlı eseri ile Prof. Dr. Kemal Arı'dır. Yüzbaşı Şerafettin ile akrabalığım da vardır. Yüzbaşı Şerafettin, Celalettin Algan ve Nizamettin Algan'ı da yetiştiren,  babaannemin ailesi Sulufoğullarından Bahriye Hanım'ın oğludur. Bir amca oğlu Şerafettin ağabeyin adı da onun hatırasını canlı tutmak için verilmiştir..

Son olarak Yüzbaşı Şerafettin'i sevgili Sinan Meydan da Sözcü'de yazdı.

***

Kurtuluş Savaşı sırasında, Orta Asya'daki Türkleri birleştirmeye çalışan Enver Paşa, Buhara Hanı Osman Kocaoğlu'nun hediyesi olarak Mustafa Kemal Paşa'ya üç kılıç göndermişti. Mustafa Kemal Paşa, bu üç kılıcın birini kendisi taktı, diğerini İsmet Bey'e verdi. Üçüncüsünü de İzmir'e ilk giren Türk zabitine ayırdı. O zabit, Yüzbaşı Şerafettin oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
"Darbeyi sadece FETÖ mü yaptı?" 04 Şubat 2021 | 3.097 Okunma Demir alma günü gelmişse iktidardan! 03 Şubat 2021 | 1.560 Okunma Yangın topu ve antikor bombası! 02 Şubat 2021 | 3.094 Okunma Bu bir Kenan Evren modelidir! 01 Şubat 2021 | 879 Okunma Sadece Türk-İslâm Dünyası mı aşılanıyor? 30 Ocak 2021 | 881 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar