Ekrandaki Afrin

Zeytin Dalı Harekâtı başlayalı bir buçuk ay oldu. Ekranlarda günde birkaç kez ele geçirilen yerler, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, operasyonlara katılan birlikler ve bundan sonraki planın ne olduğuna...

Zeytin Dalı Harekâtı başlayalı bir buçuk ay oldu. Ekranlarda günde birkaç kez ele geçirilen yerler, etkisiz hale getirilen terörist sayısı, operasyonlara katılan birlikler ve bundan sonraki planın ne olduğuna ilişkin haberler ve bilgiler yer almaktadır. Bu yaklaşımın fayda ve mahsurlarının değerlendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur.

Operasyonun ayrıntıları ekranlarda

Sürdürülmekte olan ve milletçe desteklediğimiz harekâtta elde edilen başarının kamuoyuyla paylaşılması, hem halkımızın, hem de operasyona iştirak eden birliklerimizin moral ve motivasyonunu arttırmaktadır. Ayrıca son on yılda itibarsızlaştırma operasyonuna maruz bırakılan, Türk Milletinin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetlerine olan güven duygusunun tazelenmesine de imkân yaratmaktadır. Dosta güven, düşmana da korku vermektedir.

Ancak operasyonunun ayrıntılarıyla ortaya konması ve haritalarda gösterilmesi, bu kadar uzun bir zamanda, bu kadar kuvvetle neden yeteri kadar sahanın kontrol altına alınamadığı hususunda açıklama ihtiyacı yaratmıştır. Her ne kadar bunun nedenleri, gerçekçi olarak, teröristlerin önceden yaptığı hazırlıklar ve sivilleri kalkan olarak kullanmaları, birliklerimizin sivillere zarar vermeme konusunda gösterdiği hassasiyet ve hava şartlarının zaman zaman elverişli olmaması şeklinde açıklansa da bu durum, çok daha iyi beklentiler içinde olan toplumun bir kesiminde tereddütler oluşturmuştur.

Ayrıca harekât yapılacağının önceden açık bir şekilde ortaya konması da, operasyonun baskın etkisini ortadan kaldırmıştır. Bu nedenlerle operasyon hakkında açıklamalar yapılırken fayda ve mahsur dengesinde dikkatli davranılmasına ihtiyaç duyulmaktadır.

Medya açıklamalarındaki yanlışlıklar

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 413 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar