Aman dikkat! Yanlış yapmayalım

Suriye'de yaşanan kimyasal saldırı nedeniyle Süper Güçler arasında başlayan gerginliğin, sıcak bir çatışmaya dönüşmesi şimdilik ertelenmiş gibi görünüyor. Ancak her zaman için...

Suriye'de yaşanan kimyasal saldırı nedeniyle Süper Güçler arasında başlayan gerginliğin, sıcak bir çatışmaya dönüşmesi şimdilik ertelenmiş gibi görünüyor. Ancak her zaman için mümkün. Böyle bir çatışmanın karar aşamasında ve çatışmada Türkiye'nin çok dikkatli bir tutum izlemesi, yanlışa düşmemesi hayati öneme haiz.

ABD çok süratli reaksiyon gösterdi

Önceki yazılarımda, emperyalist Batı'nın Suriye'nin toprak bütünlüğü isteğinin özde değil, sözde olduğunu, ABD'nin kimyasal silah kullanımı ve başka gerekçelerle Suriye'yi vurmak için fırsat kolladığını, İngiltere ve Fransa'yla birlikte operasyon için planlama yaptıklarını, buna İsrail'in de katılacağını ifade etmiş ve Suriye'de kartların yeniden karıldığını söylemiştim.

İşte bu kapsamda Duma'da kullanılan kimyasal silahtan dolayı ABD, çok süratli reaksiyon göstermiş, Trump gerilimi tırmandıracak şekilde Rusya'yı da tahrik edecek açıklamalarda bulunmuştur. Uçak gemisi ve akıllı füzeleri taşıyan gemiler Akdeniz'in doğusuna sevk edilmiştir.

ABD'nin bu tutumunun amacı, Esat yönetimini çökertmek, Rusya'yı bölgede itibarsızlaştırmak, İran'ın bölgedeki etkisini kırmak, dolayısıyla İsrail'e de güven vermek şeklinde ifade edilebilir. Ancak saray danışmanları, dışişleri ve Pentagon'un etkisiyle geçici bir yumuşama olmuştur.

Fransa, İngiltere, S.Arabistan ve İsrail, ABD'ye destek veriyor

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 413 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar