Türkiye için çetin bir dönem

Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi, dış politika ve güvenlik konularında zor bir dönem beklemektedir. Doğal olarak bu zorlukların ekonomik sahaya da yansıması kuvvetle muhtemeldir.Yoğunluk Suriye konusundaFırat Kalkanı...

Önümüzdeki dönemde Türkiye'yi, dış politika ve güvenlik konularında zor bir dönem beklemektedir. Doğal olarak bu zorlukların ekonomik sahaya da yansıması kuvvetle muhtemeldir.

Yoğunluk Suriye konusunda

Fırat Kalkanı Operasyonuyla El-Bab bölgesinde sağlanan istikrardan sonra, Zeytin Dalı Operasyonu da başarıyla sonuçlanmıştır. Halen Afrin bölgesinde güvenliğin tam olarak tesisi ve bölgede kalan siviller için yardım faaliyetleri sürdürülmektedir. Müteakiben istikrar, yönetim ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine geçilecektir. Bu konularda ön hazırlıklar yapılmıştır.

Türkiye'nin özellikle sivillerin zarar görmemesi için gösterdiği hassasiyet takdire şayandır. Askeri operasyonda gösterilen hassasiyet ve başarı, yabancılar tarafından da gıptayla karşılanmışsa da, ABD başta olmak üzere Batı'nın ve bölgedeki ABD müttefiklerinin, oyunları bozulduğu için işlerine gelmemiştir. Hatta ürkmüşlerdir. Bu çevreler, operasyonun amacını ve hedeflerini bilmelerine rağmen, aleyhte söylemlerini sürdürmektedir.

Bu nedenle Türkiye'nin bölgesel ittifaklara önem vermesi, var olanları güçlendirmesi ve ittifak yelpazesini genişletmesi gerekmektedir. Bölgedeki ülkelerin bölünme tehlikesiyle karşı karşıya bulundukları ve bunun özellikle kendileri için bir beka konusu olduğu işlenmelidir.

Türkiye'nin müteakip hedefleri

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar