Yunanistan bunu hep yapıyor

Yunanistan, Türkiye'nin özellikle güvenlik alanında başka konularla meşgul olduğu zamanlarda mevcut durumdan istifadeyle gerginlik yaratmıştır. Avantaj sağlamaya ve oldubittilerle elde ettiği kazanımlarını pekiştirmeye...

Yunanistan, Türkiye'nin özellikle güvenlik alanında başka konularla meşgul olduğu zamanlarda mevcut durumdan istifadeyle gerginlik yaratmıştır. Avantaj sağlamaya ve oldubittilerle elde ettiği kazanımlarını pekiştirmeye çalışmıştır. Şimdi de aynı şekilde hareket etmektedir.

Geçmişte de yaptı

Yunanistan, Osmanlı İmparatorluğu zayıfladığında isyan çıkarmış, ayrılarak bağımsızlığını kazanmıştır. O tarihten itibaren Batı'nın da desteğiyle sürekli olarak doğuya doğru Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye aleyhinde topraklarını genişletmiştir.

Girit'in nasıl kaybedildiği hatırlardadır. Kıbrıs'ı da bir oyunla ilhak etmek isterken tersyüz olmuştur. Hâlâ onun acısını duymakta ve bir türlü mevcut durumu kabullenememektedir.

GKRY topraklarına S-300 yerleştirme planı, Türkiye'nin güç gösterisiyle bozulmuş, S-300'leri Girit'te konuşlandırmak mecburiyetinde kalmıştır. Kardak'ı işgal etmesine de, Türkiye'nin gösterdiği kararlılık ve operasyonla engel olunmuştur.

Ege'de karasuları, kıta sahanlığı, münhasır ekonomik bölge ve hava sahası konularında oldubittiler peşindedir. Bu teşebbüslerini Türkiye'nin PKK terörüyle en çok meşgul olduğu zamanda yapmış olması dikkat çekicidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 418 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar