Afrin Operasyonu'nun süresi ve sonrası

Zeytin Dalı harekâtı üç haftadır devam ediyor. Bundan sonraki gelişmelerin ne olabileceği ve operasyonun ne zaman sonuna gelineceği henüz bilinmiyor. Ancak uzun bir süre bu konulara angaje olacağımız...

Zeytin Dalı harekâtı üç haftadır devam ediyor. Bundan sonraki gelişmelerin ne olabileceği ve operasyonun ne zaman sonuna gelineceği henüz bilinmiyor. Ancak uzun bir süre bu konulara angaje olacağımız anlaşılıyor.

Zeytin Dalı Operasyonu aylarca devam edebilir

Operasyon ÖSO'la birlikte yürütülüyor. Üç yönden sınıra yakın bölgelerdeki hâkim tepeler ve köyler kontrol altına alınmış durumda. Harekâtın bundan sonra daha seri devam etmesi beklenebilir.

Ancak yapılan tahkimatın ve döşenen mayınların temizlenmesi zaman almaktadır. Ayrıca harekâtın gayrinizami bir hüviyette olması, temkinli davranılmasını ve ele geçirilen bölgelerdeki teröristlerin tamamen temizlenmesini gerekli kılmaktadır. Diğer taraftan da sivillerin zarar görmemesi için büyük itina gösterilmektedir. Bu durum da doğal olarak harekâtın süresini uzatmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 413 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar