Hedefi doğru seçmek

Suriye'nin gelecekteki yapısı, Türkiye'nin güvenliği açısından önemlidir. Bu nedenle atılacak adımların sonuçlarını ve birkaç sonraki hamleyi önceden sağlıklı bir şekilde...

Suriye'nin gelecekteki yapısı, Türkiye'nin güvenliği açısından önemlidir. Bu nedenle atılacak adımların sonuçlarını ve birkaç sonraki hamleyi önceden sağlıklı bir şekilde değerlendirmek gerekir.

Afrin'e operasyonun hedefi

ABD'nin, esasını PYD/YPG/PKK'nın oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nden bir sınır güvenlik gücü oluşturma kararından sonra, zaten gergin olan Türkiye-ABD ilişkileri iyice gerilmiştir.

ABD'nin, Suriye'de ABD'nin diplomatik ve askeri varlığını sürdürmesinin önemli olduğunu açıklaması, YPG'yle çalışmaya devam edeceği anlamındadır.

Bu durum güney sınırımızda bir Kürt/terör koridoru oluşmasını güçlendirecek, kalıcı bir tehdit unsuru yaratacaktır.

Kürt/terör koridorunun oluşması, Fırat Kalkanı Operasyonuyla bugüne kadar önlenmiştir. Ancak topraklarımıza olan tehdidin devam ettiği Afrin'in ve devamında Fırat'ın batısındaki Münbiç bölgesinin kontrol altına alınmasıyla bu koridor oluşturma ihtimalinin tamamen ortadan kaldırılması harekâtın hedefi olarak öngörülmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sincar Operasyonu 29 Ocak 2021 | 412 Okunma Esneyecek pay yok, kırılabilir 22 Ocak 2021 | 105 Okunma ABD kurtarır, biz kendimize bakalım 15 Ocak 2021 | 129 Okunma Yunanistan'a ne zeytin ne de defne dalı... 08 Ocak 2021 | 152 Okunma 2021'e taşınan güvenlik sorunları 01 Ocak 2021 | 121 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar