Sen önce o silahı bi’bırak, öyle..

İkametgahı Kandil’de bulunan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, belli ki, parmağının arkasına saklanmayan, çizdiği stratejide tutarlı bir yapıya...

İkametgahı Kandil’de bulunan KCK Eş Başkanı Cemil Bayık, belli ki, parmağının arkasına saklanmayan, çizdiği stratejide tutarlı bir yapıya sahip. Demirtaş’ın, “silahsızlanma çağrısını Öcalan yapar” sözüne net yanıt verdi: Buna ne HDP ne de bu şartlar altında Öcalan karar veremez, kararı biz veririz...

Konu kapanmıştır ve açıklama Bayık’ı izleyenler açısından sürpriz de değildir. Bayık Mart 2015’te de “Önce çözüm sonra silah bırakma” demiş, Öcalan’ın “Kongre toplayın, silah bırakın” çağrısını da duymazlıktan gelmişti.

7 Haziran seçimi, Türkiye’nin güneydoğusunda namlu ucunda yapılan bir seçim olarak tarihe geçti.

Bayık, Kandil’den izlediği rotayı belgeleyen açıklamalar yapıyor, bizim Cihangir-Nişantaşı eşrafı -nedense- bunu, duymazdan geliyor. Hala, HDP’nin koalisyon ortaklığında “barışın şansı” olduğunu söyleyen kalemşörler var.

Bizim Cem Küçük’e bir düzeltme yapayım. Evet, ülkenin batısında Demirtaş’ı, İstanbul Dükalığı medyasının isimleri parlattı ama, partinin bölgedeki rotasında tek medya kuruluşunun adı yazıyor: Özgür Gündem.

Bayık’ın son açıklamasıyla adına “çözüm süreci” dediğimiz mekanizma, bugüne kadar izlediği rotayla bitmiştir. Açıklama iki önemli sonuç doğuruyor: 1- HDP’nin bu süreçte belirleyici hiçbir rolü yok, 2- Öcalan artık devre dışıdır, bu durumda, HDP’nin İmralı-Kandil mekik siyasetine de gerek yoktur.

Bayık, kaç yılın kurdu, MHP’nin koalisyon için kilit parti olduğu bir ülkede, “Siz önce Öcalan’ı bir serbest bırakın sonrasına bakarız” demenin ne olduğunu bilmiyor mu, biliyor. Geçiniz.

Siyasetin bam teli...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar