PKK iç savaş falan çıkartamaz, geçiniz

1923’ten bu yana yaşamadığımız, yaşayabileceğimizi de pek düşünmediğimiz kalleş bir suikastle karşılaştık. Rus Büyükelçi Andrei Karlov, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında...

1923’ten bu yana yaşamadığımız, yaşayabileceğimizi de pek düşünmediğimiz kalleş bir suikastle karşılaştık. Rus Büyükelçi Andrei Karlov, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında öldürülen ilk büyükelçi oldu. Saldırı Rusya’ya görünse de, geçmişinde imparatorluk bulunan kadim bir millet olarak esas muhatabın kendimiz olduğunu çok iyi biliyoruz. Ruslar güçlü devlet geleneğine sahiptir. Eğer Çavuşoğlu, muhatabı Kerry’e, “bu suikastın arkasında FETÖ’nün olduğunu Türkiye ve Rusya bilmektedir” demişse, geleceği asıl düşünmesi gereken Amerika’dır. Koruyup kolladığı, hatta NATO müttefikinde darbeler yaptırmaya kalktığı bir örgütün işi, Rus büyükelçisini öldürmeye kadar vardırmasını yarın, Moskova’ya nasıl anlatacak, anlatamaz.

Andrei Karlovsuikastı, 1’inci Dünya Savaşı’nı başlatan Avusturya-Macaristan İmparatorluğu Veliaht Prensi Ferdinand’ın Saraybosna suikastına benzer mi, eğer arkasındaki FETÖ varlığı, Türk ve Rus istihbaratları tarafından kuşku götürmez şekilde belgelenirse benzer, çünkü Rusya, konuyu doğrudan ABD’nin kendi büyükelçisini öldürmesi olarak algılayacaktır.

Bu, 1’inci Dünya Savaşı benzeri bir askeri hesaplaşmaya yol açar mı, çok zor ama dünya, artık bu işe bulaşanlar ve bu kişilerin arkasında duranlar için çok güvensiz hale gelecektir, Ruslar, bize benzemez, dünyanın dört bir yanında elleri kolları çok uzun istihbarat hücrelerine sahiptirler ve tahmin edilemeyecek ölçüde pervasız davranabilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar