‘Nesil yetiştirmek’ devletin işi değildir

Çocuğu kendi hür iradeleri, kültürel birikimleri ve becerileri doğrultusunda ana-babası yetiştirir. Devlete düşen, çocuğa günün bilimsel değerlerini öğretmek, öğrenme kabiliyetini...

Çocuğu kendi hür iradeleri, kültürel birikimleri ve becerileri doğrultusunda ana-babası yetiştirir.

Devlete düşen, çocuğa günün bilimsel değerlerini öğretmek, öğrenme kabiliyetini artırmak, araştırmacı, merak eden, önüne her konulan fikre kapılmayıp tartışan, fikri hür, vicdanı hür insanlar olmasının yolunu açmaktır. 

Çocuğumu hangi değerler ile yetiştireceğime, onu yaşama nasıl hazırlayacağıma siyaset/devlet karar veremez, ben karar veririm, o benim çocuğum, herhangi bir siyasi parti, ideolojik akım, cemaatin vs. değil.

Devlete vergimi veriyorum, çocuğum için güzel, temiz, depremde yıkılmayacak, fırtınada sel basmayacak, iyi öğretmenlerin bulunduğu bir okul vermek zorunda! Bu okulda, vatandaş olarak, devletle anlaşmamın metni olan anayasal zeminde eğitim görmeli. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.214 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.557 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.594 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.427 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.683 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar