Kusura bakmayın, dost acı söyler...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şahsıma gönderdiği mesajda, sosyal medyada paylaştığım düşünceler nedeniyle benim, 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkede görevli...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, şahsıma gönderdiği mesajda, sosyal medyada paylaştığım düşünceler nedeniyle benim, 28 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkede görevli büyükelçilerimize haksızlık ettiğimi söyledi. 

Kul hakkından korkarım, eğer söz konusu temsilciler gereğini yapıyor, arzu ettikleri cevapları alamıyorlarsa, haklarını helal etsinler.

Ama bu, Türkiye’nin, büyük bir beka savaşı içinde olduğu, bu nedenle, üstlenilen “milli görevlerin” yaşamın rutin konforunda yerine getirelemeyeceği yönündeki düşüncelerimi değiştirmez.

Bu ülke, tam bir ay önce, TSK’yı içerden ele geçirmiş bir çetenin, emperyalist mahfellerden aldığı emirler doğrultusunda başlattığı bir ayaklanma ile karşılaştı. Bugüne kadar, bir tek AB üyesi ülke lideri Ankara’ya gelmedi!.. Bir NATO ülkesinde iç savaş çıkartacak darbe girişimi yaşanıyor, NATO Genel Sekreteri bir aydır ortada yok!.. Washington’da darbeden 2 gün önce bu çete, Amerikan Kongresi Alt Komitesi’nde, Henry Barkey, Alan Makovsky ve FETÖ’cü Fevzi Bilgin’in katılımıyla “Türkiye’nin Demokratik Çöküşü” başlıklı darbeye meşruiyet yolu açan toplantı yapıyor!..Bunu, “zaten hepsi bu komplonun içindeydiler, millet iradesinin darbeyi püskürtmesinin şokunu atlatmaya çalışıyorlar” diyerek geciştiremeyiz.

Demokrasi “bütüncül” (homojen) sistem değildir, parçalıdır ve mutlaka bir şekilde muhataplar bulacağınız yapıya sahiptir. Yaşanılanlar, Türkiye adına konuşması gerekenlerin “alternatif güçlerin yapılandırılması”, Türkiye gerçeğini görüp “dengeleyici çıkışlar yapacak karakterlerin bulunmasında” yeterli özeni göstermediğini işaret etmektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar