Kimlerden emir aldıklarını açıklıyorum...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ‘nin PKK’nın Suriye’deki silahlı uzantısı YPG’yi desteklediklerini itiraf ettiği ajanslara düşerken, neo-con cephenin önemli...

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby ‘nin PKK’nın Suriye’deki silahlı uzantısı YPG’yi desteklediklerini itiraf ettiği ajanslara düşerken, neo-con cephenin önemli ismi John Hannah’ın Foreign Policy’deki “Erdoğan’ın ölümcül ihtirasları” başlıklı yazısını okuyordum. (Meraklısı için: http://foreignpolicy.com/2015/09/21/erdogans-deadly-ambitions-turkey-elections-president/)

John Hannah, neo-con hareketin lideri eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney’in sağ kolu olarak tanınıyor. İran’la bir hayli uğraşmış, önemli isimlerinden olduğu düşünce kuruluşu Foundation for Defense of Democracies’teki (FDD) özgeçmişine göre aynı zamanda bir Türkiye uzmanı olarak tanınıyor.

Bu FDD, önceki yazımda (Erdoğan’ı uyarıyorum, STAR, 21.Eylül.2015) altını çizdiğim National Endowment for Democracy (NED) kadar şaibeli bir kuruluş. NED CIA bağlantılı ise, FDD’nin de arkasında MOSSAD’ın gölgesi var. 2001’de kurulmuş, Roland Arnall, Charles Bronfman, Michael Steinhardt, Bernard Marcus ve Leonard Abramson gibi, dünya Siyonist hareketinin önde gelen isimleri tarafından destekleniyor. Zaten, Washington’un sol kanat düşünce kuruluşu Institute for Policy Studies’in iddiasında olduğu gibi, “dünyada İsrail’in hedefe oturttuğu herkese bulaşıyor, bir tek İsrail’in devlet teröründen söz etmiyor...”

John Hannah, Türkiye’nin iç savaşa sürüklendiğini ileri sürüyor. Erdoğan’ın bu savaşı kendi diktatörlük hevesleri için kullandığını savunuyor. ( Ne kadar tanıdık iddialar değil mi, sanki Hasan Cemal yazıyor, Ahmet Altan konuşuyor.)

Türkiye’nin PKK’ya dönük harekatlarının durdurulması gerektiğini söylüyor. NATO’nun bir müttefikinin demokrasisini korumak olduğunu belirtiyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.214 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.557 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.594 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.427 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.683 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar