Gazi’nin bıraktığı yerden devam edeceğiz

Lozan, emperyalizm açısından bitirilmemiş bir savaşın “ateşkes” anlaşmasıydı, bunu, Sevr’i cephede yırtıp atan, yeni devletin sınırlarını sömürgeciliğin sonunu...

Lozan, emperyalizm açısından bitirilmemiş bir savaşın “ateşkes” anlaşmasıydı, bunu, Sevr’i cephede yırtıp atan, yeni devletin sınırlarını sömürgeciliğin sonunu getirecek bir savaşla kendi iradesiyle çizen kadro biliyordu. 

O savaşın devamı, bugünün kuşaklarına denk geldi. Dıştan pervasız bir saldırı, içerden tahmin edemediğimiz büyüklükte ihanet yaşıyoruz.

Konu, “Erdoğan’ın başkanlık meselesini” aşmıştır. Erdoğan’ı “nefret hedefi” haline getiren bir dış plan, yerli işbirlikçileri üzerinden milli bağımsızlığımızı, toplumsal bütünlüğümüzü ve milli gücümüzün demokrasi zemininde serpilip yükselmesini önleme hedefindedir.

Bu, bir 2. Kurtuluş Savaşı’dır!..

Oligarşi, Soğuk Savaş yıllarında kurulan vesayet rejimindeki gücünü yakalamak, ülkeyi, kağıt üzerinde bağımsız ama dış çevrelerle işbirliği içinde“fiili sömürge” olarak kullanma girişimini en tehlikeli boyuta taşımıştır.

Büyük sermaye gruplarının ve liderleri Amerika’da yaşayan hareketlerin ellerindeki medya gücü üzerinden sürdürdükleri algı operasyonu, bu plan çerçevesinde ülkenin parçalanmasını, milli birliğimizin yok edilmesini, ülkenin iç savaş-darbe sarmalına girmesini öngördüklerini göstermektedir.

Bir milletin karşılaşacağı en büyük felaket, aydınlarının ihanetidir!..

Sistem, kendi Ali Kemal’lerini yaratmış, Gazi Mustafa Kemal’in “kurtuluş/kuruluş günlerinde” sesi haline gelen bir gazete bile, bugün, onların eline düşmüştür. O gazetenin, Kandil’in sesi olan bir gazeteyle aynı başlıkta çıkması, yüksek düzeyde alarmdır..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar