Erdoğan'ın beka stratejisi: Milli enerji-savunma sanayi…

“ABD-İsrail ittifakı, Irak-Suriye hattında bir terör devleti kuramayacaklarını, Türkiye’nin Kıbrıs merkezli Doğu Akdeniz ve tabii ki Ege’deki haklarını kimseye vermeyeceğini bilmiyorlar mı, biliyorlar. Bu...

“ABD-İsrail ittifakı, Irak-Suriye hattında bir terör devleti kuramayacaklarını, Türkiye’nin Kıbrıs merkezli Doğu Akdeniz ve tabii ki Ege’deki haklarını kimseye vermeyeceğini bilmiyorlar mı, biliyorlar.

Bu nedenle, 15 Temmuz çaresiz son saldırılarıydı, başarmış olsalardı, şimdi istedikleri her şeyi yapıyor olacaklardı, millet izin vermedi.

Şu anda Türkiye’ye karşı sürdürülen politika iki ana zemine dayanıyor: 1- Pahalı enerji, 2- Yüksek savunma harcamaları…

Barışı sağlama almış, ucuz enerji kaynaklarına ulaşmış bir Türkiye’yi kabus olarak değerlendiriyor, “beka mücadelesi”nin maliyetini, ekonominin taşıyamayacağı boyutlara çekmeye uğraşıyorlar.

Bu, Sovyetler’e karşı tutmuş bir tuzaktır, İran-Türkiye’ye karşı devreye sokulduğu da çok açıktır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.214 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.557 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.594 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.427 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.683 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar