Endişeliyim, çünkü hazırlıklı değiliz...

İnsanlığın, iki kanadı arasındaki uçurumun derinleştiği, garip bir dönemden geçiyoruz. Bir taraf, son 40 yılda olağanüstü hızlandırdığı bilim-teknoloji birikimiyle yeni bir...

İnsanlığın, iki kanadı arasındaki uçurumun derinleştiği, garip bir dönemden geçiyoruz. Bir taraf, son 40 yılda olağanüstü hızlandırdığı bilim-teknoloji birikimiyle yeni bir çağın kapılarını aralıyor, diğer taraf, bu hızlı değişime ayak uyduramamanın getirdiği belaların kanlı serüvenini yaşıyor.

Evet, bir “kaos çağındayız...” Ve tarih boyunca yaşanılmış bütün kaos dönemlerinde olduğu gibi, bu işin sonunda insanlık farklı bir denklemde yeniden buluşacak, uluslar açısından önemli olan o anda sağ kalmış olmaktır.

Para, finans kontrolü, bilim ve teknoloji eski sömürgeci bugünün neo-emperyalist güçlerinin elindedir, 2001’den bu yana sergiledikleri tutum, dünyanın “öteki kanadını” kara bir kalabalık, yeni çağ için ayak bağı, bir an önce kurtulunması gereken çöplük fareleri olarak gördükleridir.

Amerika ve Avrupa’da aşırı sağın yükselişinin bir tesadüf olduğunu mu sanıyorsunuz, geçiniz...

Daha çok insan ölecek...

Yalnız Suriye’de 600 bin insan ölürken kılları kıpırdamadı, tek dertlerinin, bu kıyımdan kaçan insanların topraklarına girip-girmeyeceği oldu. Sınırlarının kutsal anavatanı çevreleyen kavram olmadığını, o sınırları yalnız kendi konforlarının teminatı olarak gördüklerini anladık. Trump’ın Meksika sınırına öreceği duvarla, Macaristan’ın sınırlarına koyduğu dikenli tellerin aynı beyin kimyasının ürünleri olduğu açıktır, neden?..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar