Dikkat!.. İzleniyorsunuz ve yıkmaya hazırlanıyorlar...

21'nci yüzyıl tarihinde daha şimdiden yerini alan 1983 doğumlu, eski Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden’in, İngiliz ve Amerikan derin devletlerinin “sosyal medyayı”...

21'nci yüzyıl tarihinde daha şimdiden yerini alan 1983 doğumlu, eski Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden’in, İngiliz ve Amerikan derin devletlerinin “sosyal medyayı” açık bir casusluk ve yıkıcı faaliyetler alanı olarak kullandığını ispatlayan belgeleri yayınlamasından bir-kaç gün sonra twitter’da hesap açması (@Snowden) dikkat çekici. 

Yayınladığı belgeler, Amerikan ve İngiliz hükümetlerinin sosyal medya üzerinden hem kendi vatandaşları üzerinde açık casusluk yaptıklarını, hem de sosyal medyayı “yıkıcı” amaçla kullandıklarını gösteriyor.

Snowden, NSA ile İngiliz Devlet İletişim Başkanlığı (GCHQ) arasındaki yazışmalardan yola çıkarak, iki kurumun, sosyal medyaya, ücretleri vergi mükellefleri tarafından ödenen “sosyal medya ajanları”yerleştirdiklerini sergiledi. (Meraklısına: http://21stcenturywire.com/2014/02/25/snowden-training-guide-for-gchq-nsa-agents-infiltrating-and-disrupting-alternative-media-online/)

GCHQ’nun “Online Covert Action” (Çevrimiçi Gizli Harekat) bildirgesine göre, sosyal medyaya yerleştirilen ajanlar, hedefteki alternatif yayın organları, sivil toplum kuruluşları, akademik çevrelerle “yakın ilişki” ile görevliler, onlardan biri gibi görünüyorlar.  Elde ettikleri bilgileri değerlendiren ve bağlı oldukları casusluk kurumlarıyla paylaşan sosyal medya ajanlarının ana etki alanı ise, gerektiğinde“yıkıcı faaliyeti” aynı zemin üzerinden sürdürmek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar