‘Bravo comandante!’ ya da NATO’dan çıkmalı mıyız?

Fıkra, ordudan başka her şeye benzeyen Latin Amerika ordularını hicvetmek için üretilmiştir ama bir gün, anlı-şanlı NATO’yu o halde göreceğimi hayal bile edemezdim: Latin Amerika ülkelerinden biri. Genç...

Fıkra, ordudan başka her şeye benzeyen Latin Amerika ordularını hicvetmek için üretilmiştir ama bir gün, anlı-şanlı NATO’yu o halde göreceğimi hayal bile edemezdim: Latin Amerika ülkelerinden biri. Genç komutan elinde silahı, askerlerine karşıdaki düşmana karşı saldırı için son emirleri veriyor. “Ben mevziden çıkıp ilerlediğim anda birlikte hareket edecek ve kanımızın son damlasına kadar savaşarak bunları yok edeceğiz, hadi bakalım saldırıyoruz.” Fırlıyor, bir süre koştuktan sonra bakıyor ki, arkasında kimse yok, tek başına, dönüyor, o sırada askerlerin tam siper yattığı mevziden bir ses duyuluyor. “Bravo comandante!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, misafiri Gine Cumhurbaşkanı Alpha Condi’nin yanında yaptığı Suriye açıklaması, NATO’nun, bir Latin Amerika ordusundan farkı kalmadığını göstermesi açısından önemli: DEAŞ terör örgütünü biz El Bab’da şu anda dört bir taraftan kuşatmış vaziyetteyiz. Koalisyon güçleri şu anda verdikleri sözü maalesef tutmuyorlar, verilen söz farklıydı ama şu anda farklı konumdalar. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı bir şekilde devam ediyoruz, devam edeceğiz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil.

Erdoğan’ın açıklamasının devamında fıkrayı aşan bir durum var. Fıkradaki comandante(komutan) en azından yalnız kalmıştı ama bugünün gerçeklerinde o siperden çıkmayan askerlerden bazılarının düşmanla işbirliği yaptığını da anlıyoruz: Koalisyon güçleri, ne diyorlardı başından, başında söyledikleri şuydu ‘DEAŞ, terör örgütüne karşı bütün mücadelemizi sonuna kadar vereceğiz’ diyorlardı. Hatta bizi de DEAŞ’a destek vermekle suçluyorlardı. Şimdi hepsi ortadan kayboldu, tam aksine terör örgütüne DEAŞ da dahil olmak üzere YPG/PYD bunlara destek veriyorlar, çok açık net ortada. Hepsinin tescilli olarak bütün resimle, fotoğraflarıyla video kayıtlarıyla elimizde belgeleri var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar