‘Bilge güç’ müttefik aramıyor

Türkiye’nin 15 Temmuz sonrasında girdiği süreç, dış güçlerin üzerindeki tüm algı operasyonlarını ve devamındaki kanlı darbe teşebbüsünü püskürtmüş “sokaktaki...

Türkiye’nin 15 Temmuz sonrasında girdiği süreç, dış güçlerin üzerindeki tüm algı operasyonlarını ve devamındaki kanlı darbe teşebbüsünü püskürtmüş “sokaktaki insanın”, ana politikalarda ağırlığının artacağını göstermektedir.

Hiçbir siyasi kadro, 15 Temmuz’da 18 saat süreyle “fiilen yok olan” devleti “sokaktan alıp meşru makamlara teslim eden” insanların ortak düşüncesini görmezlikten gelerek hareket edemez.

15 Temmuz, yalnız bir askeri darbenin değil, dış güçlerin sistemli olarak sürdürdükleri ve darbenin başarısız olmasına rağmen sürdürmekte de kararlı gözüktükleri “algı operasyonları”nın da püskürtüldüğü bir gündür.

Tarih yazan millet, tarihini ve geleceğini de korumakta kararlıdır.

Batılı, Rus ve Çinli strateji uzmanlarının üzerinde önemli çalışmalar yaptığı, 21’inci yüzyılın geleceğine dönük hesaplarda öne çıkardıkları “vekalet savaşı”nın tüm kullanım mekanizmalarının boşa çıktığı bir süreçle karşılaştık.

Türkler, “savaşı kazanmak için hedefteki toplumun beynini kontrol et” tezini öne çıkaran bu çalışmaları, bünyesindeki ihanet şebekesiyle birlikte tarihin çöp tenekesine attılar, kararlı ve “bilge güce” sahip ulusların, üzerlerinde sürdürülen “algı operasyonlarından” etkilenseler bile, son tahlilde kendi gerçekleriyle hareket ettiklerini gösterdiler.

Günümüzde vatansever düşünce insanlarına düşen ana görev de, “bilge gücün” ortaya koyduğu bu tercihi, belirli bir sisteme oturtmak ve geleceğe dönük ortak ulusal stratejiye dönüştürmektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar