Arkadaş, siz hastasınız, bulaştırmayı

Tedavisi çok zor görünen bir sosyal hastalıkla karşılaştık. Facebook üzerinden haberleşmeye, Twitter’da 140 karakterlik yazıyla dünyayı kurtarmaya formatlanan beyinler, ciddi algı sorunu...

Tedavisi çok zor görünen bir sosyal hastalıkla karşılaştık. 
Facebook üzerinden haberleşmeye, Twitter’da 140 karakterlik yazıyla dünyayı kurtarmaya formatlanan beyinler, ciddi algı sorunu yaşıyor. 

Adına “sosyal medya” dediğimiz yeni paradigma, anladığım kadarıyla, bir devletler üstü gücün kontrolünde,  bizleri yalnız, söyleneni tartışmasız kabul etmeye alıştırıyor.

Eğer, bu dünyada gerçek bir diktatör arıyorsanız, artık şahısları değil, bir “mekanizmayı”, sosyal medya denilen kurumsallaşmayı yakin takibe almalısınız.

Çünkü, o kurumsallaşma, yalnız Türkiye’de değil, dünyanın bütün ülkelerinde büyük çoğunluğu “yalanı” sorgulamamaya, bireyleri birer robot gibi, kendilerine ulaştırılan kaynağı bile belli olmayan bilgileri tekrarlamaya alıştırdı.

Bireylerin, güçlü teknoloji desteğinde kendilerini tüm kuşakların üstünde zeki sandıkları bir dönemde, beyinlere çimento dökülmesine neden oldu...

Örnek: Devlet yaptı

Toplumun önemli bir kesimi, Ankara’daki patlamanın 15’inci dakikasında Selahattin Demirtaş’ın yaptığı “Bu katliamı devlet gerçekleştirdi” açıklamasına inandı!..

İnanan insanlar, eğitimli, dünya algısı geniş, önüne konulan her fikri sorgulama yeteneğine sahip, hatta, entelektüel birikimini köşe yazarlığına, TV yorumculuğuna kadar vardırmış  portreler...

Oysa, sorabilecekleri tek ve çok basit bir soru vardı: Nereden biliyorsun, bu kadar çabuk nasıl öğrendin, bildiklerini belgeleriyle birlikte bizimle paylaşır mısın?

Hepsi bu...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar