AK Parti+MHP koalisyonu ile erken seçim

Seçimi yaptık, bakıyorum ekranlar ve gazete köşeleri, “seçmenin mesajı” yorumlarıyla yüklü... Oysa, seçimler mesaj değil, sonuç verirler...Siyasetin işi, ortaya çıkan sonuç...

Seçimi yaptık, bakıyorum ekranlar ve gazete köşeleri, “seçmenin mesajı” yorumlarıyla yüklü... Oysa, seçimler mesaj değil, sonuç verirler...Siyasetin işi, ortaya çıkan sonuç çerçevesinde rotayı çizmek, öncelikle o sonuç çerçevesinde siyasal ve ekonomik istikrarı sarsmadan “demokratik yönetimi” tesis etmektir. 

Sonuç; Türkiye’nin en azından yeni seçime kadar bir koalisyon hükümeti ile yönetilecek olmasıdır. O zaman, önce bunu konuşacağız.

Yapılan açıklamalar, biraz zor da olsa, Türkiye’nin AK Parti-MHP koalisyonu ile buluşacağını gösteriyor. İki parti tabanının ortak hassasiyetleri, bu tür bir koalisyonu kurmanın yolunu açan ana unsur.

Fakat, aynı zamanda, iki parti tabanı arasında yaşanabilen yüksek kaymalar nedeniyle parti kurmaylarının uzun süreli bir koalisyonu benimsemeleri de zor. İki taraf da, bir koalisyon hükümetinde doğabilecek “yıpranma” riskine karşı tedbirli.

Bu nedenle, kurulacak AK Parti-MHP koalisyonunun ülkeyi bir yıl ile 18 ay içinde yeni bir seçime taşımasında yarar var. Bu süre içinde seçmen de kafaların hayli karıştırıldığı bu seçimin ortaya koyduğu sonucu tartma ve “esas olarak nasıl bir Türkiye istediğine” karar verme şansını elde edecektir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar