ABD bir darbeye mi ilerliyor?..

Obama, 23 Aralık günü bir kanun imzaladı: Enformasyon Savaşları ile Mücadele Kanunu. Cumhuriyetçi senatör Rob Portman ile Demokrat senatör Chris Murphy tarafından Mayıs 2016’da Kongre’ye...

Obama, 23 Aralık günü bir kanun imzaladı: Enformasyon Savaşları ile Mücadele Kanunu.

Cumhuriyetçi senatör Rob Portman ile Demokrat senatör Chris Murphy tarafından Mayıs 2016’da Kongre’ye “Yabancı Propaganda ve Disinformasyon ile Mücadele Kanunu” adı altında sunulan tasarı, Senato ve Temsilciler Meclisi’nden hiç sorun yaşamadan geçti, Obama da gider ayarak imzalayarak devreye soktu.

Adından belli. Kanun, ABD Dışişleri ve Savunma Bakanları’nın, CIA ve Pentagon ile uyum içinde yabancı propaganda içeren yayınlara karşı ortak mücadelesini öngörüyor. Yani, herhangi bir yayın, Amerikan ulusal güvenliğine aykırı içerikler taşıyorsa anında müdahale edilecek, kapatılacak veya Amerikan kamuoyuna etkisi engellenecek!..

Zaten, 11 Eylül 2001 saldırıları sonrasında George W. Bush-Dick Cheney liderliğindeki neo-conlar tarafından çıkarılan “İç güvenlik yasası” ve bağlantılı kanunlarla bir demokrasiden çok “despotik” yapılanma gösteren Amerikan sistemi bu, açık sansür yasasıyla yeni bir adım daha atmış oldu.

Sıkı durun. Benzer kanunların, Türkiye’ye iki de bir “terörizmle mücadele yasanı yumuşat” diyen AB ülkeleri tarafından da çıkarılacağı ifade ediliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yunan'ı ezdirmez, İsrail'i tehdit ettirmezler… 14 Eylül 2020 | 1.217 Okunma “Vekil devletler” çağında biz gidersek, İsrail de gider… 10 Eylül 2020 | 2.558 Okunma Bunun için “Yeniden Kuvvayı Milliye Ruhu” diyoruz… 07 Eylül 2020 | 2.597 Okunma S-400'leri derhal aktive edin, bunu da duyurun!.. 03 Eylül 2020 | 3.428 Okunma Bugün Trablus'ta en kritik gün… 31 Ağustos 2020 | 3.685 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar