Yurt dışına kaçmak isteyenlere tavsiyeler

Kimileri “Nasıl olur da başka bir ülkeye yerleşirim” derdinde. Bazısının bahanesi para, bazısının ki ise gergin ortamdan uzaklaşma. Kendisini ülke içinde “Gergin” hissedenler için diyecek bir...

Kimileri “Nasıl olur da başka bir ülkeye yerleşirim” derdinde. Bazısının bahanesi para, bazısının ki ise gergin ortamdan uzaklaşma. Kendisini ülke içinde “Gergin” hissedenler için diyecek bir şeyim yok. Kim nasıl hissediyorsa öyle yapsın. Nasılsa sakinleşince dönerler. 

Önerilerim az buçuk gelir sahibi olup da stepne vatandaşlık peşinde koşanlara. İlk soru: “Paranız var mı? Hem de çok paranız. “Eğer yoksa bu işe girişmeyin. Dünyanın hiçbir yerinde “Gelin sizi karşılayalım. Pamuklara saralım besleyelim” diye beklemiyorlar. Sakın ha sakın, babadan kalma evi satıp, onu da çok para zannedip başka bir ülkeye gidiş işine girişmeyin. Sonra başınızı sokacak bir yeriniz bile kalmaz ha. Benden söylemesi. 

Normalde yabancılar sizi kabul etmek için milyonlarca dolar veya euro istiyorlar. Bunu istiyorlar ki ekonomilerine katkı olsun. İstiyorlar ki, kendi sosyal destek sistemlerine yük olmayın. Nasıl şimdi Türkiye’de neredeyse her isteyen yabancı ev sahibi oluyor, siz de kolaylıkla bir başka ülkede ev alabilirsiniz. Dayayıp döşeyebilirsiniz. Kimse karışmaz. Paranız varsa da “Huzur” içinde yaşarsınız.

Ama paranız sınırlıysa, arkası gelmiyorsa, oralarda yapamazsınız. Bir iş yeri kurup var olamazsınız. Benzinci veya pizzacı işletemezsiniz. Ülkenizde bilmem ne bey diye anılırken, oralarda, kendi ülkenizde beğenmediğiniz işleri yapamazsınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar