Tutuklananların serveti 150 milyar dolar

Niye şaşırıyoruz ki. Mutlakıyetlerde böyledir zaten. Kral hepsini alır. Osmanlı’da o vakıflar niye kuruldu zannediyorsunuz. Ortaçağ’da derebeyleri ile krallar niye durmadan savaştı? Suudi Arabistan’da ana...

Niye şaşırıyoruz ki. Mutlakıyetlerde böyledir zaten. Kral hepsini alır. Osmanlı’da o vakıflar niye kuruldu zannediyorsunuz. Ortaçağ’da derebeyleri ile krallar niye durmadan savaştı?

Suudi Arabistan’da ana öncelik, gelecekteki kralın önünü açmak. Ama bir de tali çıkar var: Tutuklananların mal varlıklarına el koymak. Şimdiye kadar tutuklananların mal varlıklarının toplamı 150 milyar doları aşıyormuş. İnanılmaz bir servet birikimi. Paralar gitti mi ne güç kalır, ne de tehlike. Anlaşılan bir taş ile iki kuş vuruluyor.

Suudi prensler zaten bu tehlikeyi çok daha önceden hissettikleri için batının dev şirketlerine ortak olmuşlar. Bir tür servet transferi ile kendilerini biraz olsun güvence altına almışlar. Moda devlerinden, internet uygulamalarına kadar her şeye yatırım yapmışlar. Batı bankalarında duran paralar da cabasıdır diye düşünüyorum. Hal böyle olunca da Suudi Arabistan Krallığı’nın bu şirketlerdeki hisselere el koyması biraz zor olacak anlaşılan. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar