Suç çocuklarda değil, öğretmenlerde

Süratle bu öğretmenler araştırılmalı. Bu çocuklara geçer not veren matematik, fen, edebiyat öğretmenlerinin tüm öğrencilerinin sınav notları elden geçirilmeli. Eğer bir öğretmende birden...

Süratle bu öğretmenler araştırılmalı. Bu çocuklara geçer not veren matematik, fen, edebiyat öğretmenlerinin tüm öğrencilerinin sınav notları elden geçirilmeli. Eğer bir öğretmende birden çok bu durumda öğrenci var ise, o öğretmenin mesleki bilgisi denetlenmeli. Hatta bu öğretmenler tekrar okula gönderilip herşey baştan başlatılmalı.

Çünkü sorun bu çocuklarda olamaz. Sorun bu çocukları mezun edenlerde, lise son sınıfa kadar getirenlerde. 

Nedir bu rezalet Allah aşkına. 

YGS’de tam 38 bin 483 aday sıfır çekti. Yani bir tek soru bile doğru cevaplayamadığı için, puanlandırılamadı. 

Fen ve matematik testlerinde durumun vehameti ortaya çıktı. 40’ar soruluk testlerdeki doğru cevap oranları matematikte 5, fen bilimlerinde ise 4,6.  Yani rezalet. Fen ve matematikte durum bu da Türkçe-Sosyal de farklı mı? Doğru cevap ortalaması 17. Yani okuduğunu anlayacak, biraz da dersini bilecek. Ama ne mümkün?

Verilere göre tam 450 bin kişi matematik, 550 bin kişi ise fen testine dokunmamış bile. En azından bilmediklerini biliyorlar diye sevinmeli miyiz?

Ya da bir başka durum var. Hadi absürd bir yaklaşımla diyelim ki: “Bu sorular çok zor hazırlanıyor. Soruların sayısı artırılmalı, en azından  5’ten 3 çıkarsa ne kalır gibi basit bir soru ile bir doğruya cevap vermeleri sağlanmalı. Böylece binlerce kişinin bir soruya bile doğru cevap veremedi türü haberlerin önüne geçirilmeli.” Çözüm bu mu yani?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar