Şu S400 alma işini biraz daha düşünsek mi?

Amerikan gemisinden 60 füze atılıyor. Füze deyince öyle gelişi güzel füzeler değil. Tomahawk adı verilen akıllı füzeler. Anlatıldığına göre neredeyse havadan bıraksan kendi kafasına göre gidip...

Amerikan gemisinden 60 füze atılıyor. Füze deyince öyle gelişi güzel füzeler değil. Tomahawk adı verilen akıllı füzeler. Anlatıldığına göre neredeyse havadan bıraksan kendi kafasına göre gidip hedefini vuracak cinsten. Irak savaşında bolca görmüştük. İşte bunlardan biri havada patlıyor. Amerikalıların açıklamasına göre geriye kalan 59’u hedefi vuruyor.

Buna karşılık Ruslar bu füzelerin yaklaşık yarısının nereye düştüğünün bilinmediğini söylüyor. Dolaylı olarak söylemek istedikleri “Sizin füzeleriniz bir b.k’a yaramıyor.”. Durum bu.

Ama benim dikkatimi başka bir detay çekti. Tabii dünyanın da. Çünkü Amerikalılar, saldırıdan önce Rusları haberdar etmişti. Buna karşılık Ruslar, Suriye’deki o ünlü mü ünlü S300 ve S400 füze bataryalarını harekete geçirmemişti. Bırakın harekete geçirmeyi alarm bile verip füzelere kilitlenmemişti. Yani bir anlamda Ruslar, uğruna savaşlara girdiği, paralar harcadığı, dünya ile tartıştığı, Suriye rejiminin bombalanmasına seyirci kalmıştı. İşte bu durum hiç mantıklı gelmedi.

Şöyle düşünelim: Diyelim ki, Türkiye’de kurulu NATO füze savunma sistemleri var. Türkiye’ye doğru füze saldırısı oluyor. Böylesi bir durumda bu savunma sistemleri harekete geçmiyor. Hatta bu füze savunma sistemlerinin başında bulunan ülke, saatler önce uyarıldığı halde. Böyle bir şeyin olması mümkün mü? 

Ruslar, o yere göğe koyamadıkları hava savunma sistemlerini harekete geçirip, atılan füzeleri havada vursaydı, “Sizin füzelerinizin nereye düştüğü bilinmiyor” türü, “Acımadı ki, acımadı ki” der gibi, çocukça açıklamalar yapmaktan daha etkili olmaz mıydı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar