Sosyo psikolojik açıdan Fetö'cü karakteri

Çok şaşkınlar. Şimdiye kadar devlete sızmış, devletin gücünü arkalarına almışlardı. Hiçbir zaman çatışmamış, hep uzlaşmışlardı. Hiçbir tarihte...

Çok şaşkınlar. Şimdiye kadar devlete sızmış, devletin gücünü arkalarına almışlardı. Hiçbir zaman çatışmamış, hep uzlaşmışlardı. Hiçbir tarihte durumlarından şikâyet eden kesim olmamışlardı. Çünkü devlete sızdıkları için aslında bu şikâyetlere yol açanlardandılar.

Hep hâkim taraftan olmayı tercih ettiler. Savaş kazanılınca kahramanlar çoğalırmış misali başarıdan kendilerine pay biçtiler, başarısızlığı savunmadılar. Bilindik siyasi yaklaşımların onlar için bir anlamı yoktu. Önemli olan kendileriydi. Klasik sağcı-solcu tanımı yerine, “Bizden-bizden değil” tanımını getirdiler.

Solcusu, Ülkücüsü, İslamcısı acı çekerken seslerini çıkarmadılar. Tek bir kez bile. Başörtüsü sorun oldu, “teferruat”tan dem vurdular. İşkence, insan hakları ihlalleri hiç dertleri olmadı. Başörtüsü için üniversite öğrencisi kızlar meydanlarda tazyikli su yerken yanlarında yoktular. Mavi Marmara’ya bile tavır aldılar. Solcular hapishanelerde açlık grevindeyken zaten umurlarında değildi. Filistin askısı, manyetolu telefon zaten hiç bilmediler. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar