Sanal kumardan kimler para kazanıyor

Cep telefonuma gelen SMS’lerden biliyorum. Bir türlü sonu gelmiyor. Sanki bedava para dağıtılıyorlarmış gibi arsızca dadanıyorlar. Dertleri paramızı almak. Ama öyle bir dille kaleme alınmış ki o metinler...

Cep telefonuma gelen SMS’lerden biliyorum. Bir türlü sonu gelmiyor. Sanki bedava para dağıtılıyorlarmış gibi arsızca dadanıyorlar. Dertleri paramızı almak. Ama öyle bir dille kaleme alınmış ki o metinler, sanırsınız ki bize karşılıksız “kıyak” çekiyorlar. 

Bana dadananların sayısı 10’u aşıyor. Belki de hepsinin sahibi aynı kişi veya kişiler. Her gün en az ikisi, üçü SMS atıyor. Bu mesajlardan anladığım, bir kısmı yatırdığın para miktarına göre sana yeni oynama hakkı veriyor. Bunun adı “Bonus”muş. Bir kısmı ise kaybettiğin para miktarı üzerinden iade veriyor. Yahu kardeşim Türkiye’de topu topu kaç tane mobil operatör varki? Belli ki bu SMS’leri onlardan birinden atıyorlar. Yani anlayacağınız her biri itibarlı olan bu şirketler dolaylı da olsa bu işten para kazanıyor.

Bu adamların derdi insanların internet üzerinden kumar oynamasını sağlamak. Böylece paranıza çökecekler. Veriler yılda 10 milyar liralık bir pazar olduğunu gösteriyor. Para bu kadar büyük olunca bundan pay almak isteyen köpek balıkları da çoğalıyor haliyle.

Öncelikle karşılarına çıkan en büyük zorluğun “Güven sağlamak” olduğunu biliyorlar. Yani “Oyuncu para kazanırsa, parasını nasıl alacak” sorusunu yanıtlanması gerekiyor. Bunun için de türlü dil döküyorlar. Belli ki bir sürü insanı da ikna ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar