PKK ne ister

Kandil’deki teröristleri sorsanız “En çok neyi istersiniz?” diye, verecekleri cevap belli:  “Biz tüm Türkiye’de Türk ve Kürt kavgası isteriz. Bu kavga o kadar şiddetlenmeli ki, Türkler sırf Kürt...

Kandil’deki teröristleri sorsanız “En çok neyi istersiniz?” diye, verecekleri cevap belli: 

“Biz tüm Türkiye’de Türk ve Kürt kavgası isteriz. Bu kavga o kadar şiddetlenmeli ki, Türkler sırf Kürt oldukları için komşularına, akrabalarına saldırsın, Kürtler benzer bir şekilde karşılık versin. HDP binalarına saldırılsın, yakılsın-yıkılsın.”

Yani anlayacağınız korkunç terör saldırıları karşısında tepki gösterenler haklı ama, bu tepkiyi yakıp yıkmaya çevirenler sadece Kandil’in isteklerine hizmet ederler. Aslında provokatörlerin istediğini yapmış olur.

PKK’nın ve dahi Türkiye düşmanlarının tek bir çaresi kalmıştır. Türkiye’de iç savaş çıkarmak. Zaten bu bombalamalar da bundan. Yoksa kendilerini patlatarak ulaşabilecekleri başka birşey olmadığını onlar da biliyor.

Terör olayları karşısında acılarını göstermek için sokağa dökülenler çok dikkatli olmalıdır. Aralarında “Yakalım-Yıkalım-Öldürelim” diyen varsa çok büyük bir ihtimalle ya provokatördür ya da Türkiye düşmanlarına hizmet ediyordur.

Halka düşen bu konuda sağduyulu olmaktır. Yanıbaşımızda çok benzer yollarla yok olan iki ülke duruyor. Belli ki aynı şablonu bizde de uygulamak istiyorlar. Ancak sağduyu bizi onlardan ayırabilir. 

Aman ha... Sakın sabit kuru konuşmayın bile.

Dolar bir anda gündemimizden çıktı. Çünkü bu aralar hoplama zıplama yok. Gerçi hoplamadan-zıplamadan durduğu yer de yüksek ama. En azından düşme eğiliminde.

Hal böyle iken bir oyuncu kızımızın açıklamasını okudum. Söylediği şeyler doğru. Herşeyin dolarize olduğu falan. Ama yaptığı açıklamaların içinde öyle bir cümle var ki Türkiye’yi batırmak istesen anca bunu söylersin. Muhtemelen bilgisizlikten. Veya hatırlamamaktan.

Kızımız, dolarda sabit kura geçilmesini öneriyor. Yani doların fiyatını devletin belirlediği sisteme. Daha da açmak gerekirse 2001’de Türkiye’yi yerle bir eden sistemi öneriyor anlayacağınız. Zannediyor ki birileri “Doların fiyatı şu olmalı” dediğinde dolar orada duracak. Pazarda patlıcan fiyatının bile piyasa koşullarına göre belirlendiği günlerde doların fiyatının başka türlü belirlenebileceğini düşünmek sadece cahilliktir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar