Nasıl belediye başkanı olursunuz?

Zaman dediğin kuş misali. 2019 dediğin ne ki? Hemen gelir. Eminim kulis çalışmaları şimdiden başlamıştır. Şimdiden tüm bu adaylar, genel merkezleri ve liderlerin kapısını aşındırmaya...

Zaman dediğin kuş misali. 2019 dediğin ne ki? Hemen gelir. Eminim kulis çalışmaları şimdiden başlamıştır. Şimdiden tüm bu adaylar, genel merkezleri ve liderlerin kapısını aşındırmaya başlamıştır. Biliyorum ki, çevrelerine kendilerine boşta gezer diyemediği için sosyal medya uzmanı diyenleri, son gazeteciliği 15 yıl öncede kalmış basın danışmanları, işi bilen yetenekli akrabalar, kıymetini kimsenin anlayamadığı stratejistler falan toplayacaklar. Onlar para harcamadan ben onlara bir iyilik yapıp bildiklerimi aktarayım. Yoksa aday olamayınca bu kişilerin paralarını ödemiyorlar sıkıntı oluyor.

Aday olacak iseniz şiarınız “Erken kalkan yol alır” olmalıdır. Varacağınız menzil ise parti liderleridir. Onlara bir ulaşabildiniz mi işiniz çok daha kolay olur.

En garantili belediye başkanı olma şekli banko yerlere yatırım yapmaktır. Aşağı yukarı her partinin büyük hata yapmazsa kazanacağı bölgeler bellidir. Anadolu’da da büyük kentlerde de bu durum böyle. Hangi parti olduğu önemli değil. Bir önceki seçimlere bakın. Partinizin yüzde 60 ve üzeri aldığı yerlere aday olursanız işiniz garanti hale gelir. 

Ama oraların da talibi çoktur. Kurtlar sofrası anlayacağınız. Öncelikle aday olacağınız yeri belirlediniz diyelim. İkinci adım, en önemli rakiplerinizi belirlemektir. Onları da aşağı yukarı belirlediğinizde işiniz daha da kolaylaşır. Onları geçmek için yapabilecekleriniz sizin ne kadar bu işi istediğinizle ne kadar hırslı olduğunuzla doğru orantılıdır. Ucu açık. Ama dikkat edin kantarın topuzunu kaçırıp olası adayı eleştireceğim diyerek olayı partinizi yıpratma boyutuna getirmeyin. Veya daha doğrusu, bu işi yaparken yakalanmayın.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar