Konsolosluktaki bayrak

Hollanda yönetiminin yaptıklarını yerden yere vuralım. Çünkü düpedüz saldırı. Hem fiili, hem de simgesel. Fiili saldırı, joplarla, köpeklerle. Diğer yanı daha da kötü. Türkiye’yi temsil eden...

Hollanda yönetiminin yaptıklarını yerden yere vuralım. Çünkü düpedüz saldırı. Hem fiili, hem de simgesel. Fiili saldırı, joplarla, köpeklerle. Diğer yanı daha da kötü. Türkiye’yi temsil eden kişilere ve kurumlara saldırı. Konsolosluk binamıza, bakanımıza. Bizi temsil eden şeylere.

Tepki gösterelim, gösteri yapalım, eleştirelim. Ama aman tadını kaçırmayalım. Protesto gösterisi yapacağız derken Türkiye’yi “Alt lige” düşürecek şeyler yapmayalım, yapılmasına da müsaade etmeyelim.

Önceki gün Avrupa’da yaşayan bir dostum aradı ve sordu: “Hollanda Başkonsolosluğu halk tarafından işgal edilmiş” doğru mu?” Şaşırdım. “Yoo. Yok öyle birşey. Nereden çıkardın bunu” dedim. “Valla buralarda öyle haberler veriliyor. İşgal edilmiş, Hollanda bayrağı indirilip, yerine Türk bayrağı çekilmiş. Yayınlarda İran’ın Amerikan Büyükelçiliği baskınına benzetiliyor” dedi.

Başlarda bu işin mümkün olmadığı, ancak konsolosluktan birilerinin böyle birşey yapabileceği düşünüldü. Çünkü akıl almıyordu. Biraz inceleyince, Hollanda temsilcilerinin kendi toprakları sayılan bir alanda kendi bayraklarını indirmesi mümkün de değildi. Zaten onlar da yalanladılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar