Kitabı yazılacaki filmi çekilecek adam. Müstehak size

Garip bir halk. Dolandırılmaya, kandırılmaya doymuyor. Sonra da bağır bağır bağırıyor: “Devlet bize yardım etsin.” Devlet size daha ne yapsın? Fadıl Akgündüz yargılanıyor. Bir sürü...

Garip bir halk. Dolandırılmaya, kandırılmaya doymuyor. Sonra da bağır bağır bağırıyor: “Devlet bize yardım etsin.” Devlet size daha ne yapsın?

Fadıl Akgündüz yargılanıyor. Bir sürü insan, bir sürü para vermiş. Karşılığında vaat edilen devre mülkleri alamamış. Kandırıldıklarını söylüyorlar. Ya hu insaf artık. 

Bu adam 30 yıldır ortada. Ne dediyse yapmadı. Ama hep aynı yerde duruyor. Geçmişte tüm televizyonların en çok izlendiği saatte, saat 21.00’da 30 dakikalık yer satın alıp kendine özel reklam programı yaptığında da böyleydi. Tüm televizyonlar aynı anda yayına girmiş ve Jet Fadıl olarak tanınan Fadıl Akgündüz’ün nasıl proton otomobil fabrikası kuracağını anlatmamış mıydı? Fadıl Akgündüz, elinde mikrofon, tüm ülkeye ballandıra ballandıra yapacağı yatırımı methetmemiş miydi? Tüm televizyonlar bunun parasını almamış mıydı? Halkım da bu reklamlara uyup parasını kaptırmamış mıydı?

Sonra yine binlerce insan “Dolandırıldık” diyerek ortalığa dökülmemiş miydi? 

Daha ne olsun? Size anlatmak için daha ne lazım? Kimi zaman cüppe giydi, kimi zaman takım elbise. Her zaman var oldu.

Sonrasında devre mülk projeleri hayata geçirdiğinde nasıl para kaptırırsınız inanamıyorum. Ama davanın içeriğini okuduğumda ortada bir “Yem” olduğu da görülüyor. Bu insanlar paralarını yatırmışlar ve garantili kira karşılığı kısa bir süre para da kazanmışlar. Yani yüksek gelir kazanacaklarını zannederek girmişler bu işlere. Şimdi bağırın bakalım.

Sonra o aralar inanılmaz bir yaratıcılıkla Hint okyanusunda ada aldığını iddia ederek ortaya çıkmıştı. Adada devre mülkler sattı. O iş de “Yalan” oldu. Adanın kendisinin olmadığı öğrenildi. Adanın sahipleri ile davalık, para verenlerle “Papaz” oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar