Kadının tutkusundan korkun

Filiz Aker, sanki Serpil Çakmaklı, Banu Alkan, Harika Avcı’nın gençlik günlerine takılı kalmış gibi duruyor. Aynı tür fotoğraflar. Aynı bakışlar. Buram buram 80’ler kokuyor.  Vatan...

Filiz Aker, sanki Serpil Çakmaklı, Banu Alkan, Harika Avcı’nın gençlik günlerine takılı kalmış gibi duruyor. Aynı tür fotoğraflar. Aynı bakışlar. Buram buram 80’ler kokuyor. 

Vatan Şaşmaz. Efendi, kendi işinde gücünde bir genç adam. Evimizin çocuğu gibi. 

Sonuç: Bir hiç yüzünden bir cinayet, bir intihar. İki ölü.

Türkiye’de kadın cinayetleri deyince, ilk akla gelen doğal olarak erkeklerin örf, adet, gelenek, aşk diye diye katlettikleri kadınlar geliyor akla. Ama bunun bir de diğer yüzü var. Kadınlar da öldürüyor. Bu genel bir sorun. Kadın erkek diye ayrılmıyor. Kadınlar belki örf, adet demeden sadece tutku için öldürüyor. Ama öldürüyor.

Amacım kadınlarla erkekler arasında cinayetleri yarıştırmak değil. Tek derdim cinayetin tümüne karşı olma meselesi. Tümünü lanetleme sorunu. Cinayete karşıysan karşısındır. İster erkek işlesin ister kadın. Bunun bahanesi olamaz.

İçinde yaşadığımız iklim maalesef yok etme kültürü ile harmanlanmış. Sevdiğini öldürüp, ardından buna dayanamayıp intihar etmek o kadar yaygın ki. Google’a “Öldürüp intihar etmek” diye bir yazın bakın. Saniyede 883 bin sonuç geliyor karşınıza.  Sadece “İntihar” yazarsanız, çıkan sonuç 20 milyon 100 bin. Şaşılacak rakamlar. Bunlar sadece medyada yer almışlar haa.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar