Hamaset iyi bir sorun çözme yöntemi değildir

Amerika çok yanlış bir tavırla vize işlemlerini askıya aldı. Türkiye de aynı cümlelerle karşılık verdi. Şimdi karşılıklı olarak birbirimize vize vermiyoruz. Tek fark, Amerika’nın bu kararı...

Amerika çok yanlış bir tavırla vize işlemlerini askıya aldı. Türkiye de aynı cümlelerle karşılık verdi. Şimdi karşılıklı olarak birbirimize vize vermiyoruz. Tek fark, Amerika’nın bu kararı daha önce alınmış vizeleri kapsamıyor. Yani önceden vize alanlar gidebilecek. Buna karşılık biz, kapı vizesi veya e-vize verdiğimiz için, uyguladığımız vize yasağı fiilen tüm Amerikalılara yasak haline geliyor.

Türkiye, Amerika’nın FETÖ elebaşını koruma-kollama veya Suriye’de YPG’ye verdiği destek konularında yerden göğe haklı. Açıkça görülüyor ki, bir süredir de Türkiye “Şeytanlaştırılarak” Amerikan kamuoyu bazı şeylere hazırlanıyordu. 

Türkiye’nin, Amerika’nın vize tavrına aynı cümleler ile aynı karşılığı vermesinin aslında bir mesaj olduğunu düşünüyorum. “Siz ne yaparsanız aynısını yapacağız” diyoruz. Ne bir eksik ne bir fazlasıyla.

Böylesi zamanlarda soğukkanlı olmakta fayda var. Twitter’da ortalığı yaygaraya verip klavye delikanlılığı yapanların sırtında yumurta küfesi yok. Çoğu kendini bile yönetemezken, akılları sıra 80 milyonluk Türkiye’nin dış politikasını yönlendirmeye çalışıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar