Göreceksiniz kimse üstüne alınmayacak

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Racon” uyarısı son derece yerinde. Çünkü konu AK Parti veya onu savunmayı geçmiş onun adına konuşmaya, hatta ona politika dayatmaya kadar...

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın “Racon” uyarısı son derece yerinde. Çünkü konu AK Parti veya onu savunmayı geçmiş onun adına konuşmaya, hatta ona politika dayatmaya kadar varmıştı.

Geçtiğimiz hafta “Düşün yakasından” diye bir yazı yazmıştım. Sebebi belliydi. Birazcık bakan, okuyan herkes bu durumu görebilirdi. Sonunda “Ağır” bir uyarı geldi. Cumhurbaşkanı rahatsız. Daha ne yapsın. Önceleri, “Bizim adımıza konuşacaklar bellidir” dedi, kimse aldırmadı. Ardından AK Parti yetkilileri benzer açıklamalar yaptılar, yine kimse tınmadı. Sonunda bu açıklama geldi. “Benim adıma racon kesmeyin.” Göreceksiniz bunu da kimse üstüne alınmayacak. Herkes arkasına bakacak. Kendisine değil, başkalarına söylendiğini ima edecek. Ardından muhtemelen çok daha ağır belki de isim vererek çıkışacak.

Bu çıkışın sebebi belli. Boru değil. Bir devlet yönetiliyor. Cumhurbaşkanı herhangi bir karar verirken veya bir konuşma yaparken bizim konumumuzdan ötürü bilemeyeceğimiz belki yüzlerce şeyi hesap etme durumunda. Kimilerinin sadece oturduğu yerden ahkam keserek ‘aleme nizâmat’ vermeye kalkması onun manevra alanını daraltıyor. Söylemediği, söylemeyeceği şeyleri sanki söylemişçesine yorumlar yapılması oluşturulmaya çalışılan politikaları baltalıyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar