Fetö'cü aklın pratiği

Önce bir konuyu alırsın. O kadar nettir ki. Tartışamayacağını bilirsin. Bu yüzden kıyısından köşesinden eğip bükmeye başlarsın. Kimi zaman elma ile armudu toplarsın, kimi zaman havayı işaret...

Önce bir konuyu alırsın. O kadar nettir ki. Tartışamayacağını bilirsin. Bu yüzden kıyısından köşesinden eğip bükmeye başlarsın. Kimi zaman elma ile armudu toplarsın, kimi zaman havayı işaret edip, “Aaa kuşa bak” dersin. Mesela 15 Temmuz darbe girişimi hiç olmamış gibi davranıp, kamudan yapılan ihraçları eleştirirsin. Kendi yaptıklarını unutup hep başkalarını suçlarsın. Sonra “Ben yapmadım ki, başkası yaptı” dersin. 

Ama anlaşılan o ki, şu aralar çok sıkıntıdalar. Özellikle tutuklu bulunan gazetecilerin mahkemeye çıkıp “FETÖ’nün bir terör örgütü olduğunu bilseydik, onların yayın organlarında yazmazdık” demelerine çok paniklemişler.

Yazıya keşke gazeteciler tutuklu yargılanmasa diyerek başlamak istiyorum. Ama anlatacaklarımın bununla alakası yok. Ben, ifadeler ve yurtdışına kaçan FETÖ’cülerin hayal kırıklıklarına değinmek istiyorum.

Belliki ifadeler büyük hayal kırıklığı olmuş. Meğer kendilerince, bu insanların mahkemeye çıkıp ortalığı yakıp yıkmasını, yurtdışında havadan gelen paralarla yaşayanları savunmasını ummuşlar. Onlara göre böylece “Aydın” gibi davranabilirlermiş.

Şu aralar çok önemli bir açmaza girdikleri ortada. Tabanlarının bu yazarları yıllardır okuduğunu çok iyi biliyorlar. Yıllarca gazetelerinde, televizyonlarında bolca yer verdikleri bu kişilerin çıkıp da FETÖ ve 15 Temmuz hakkında aleyhte ifade vermesinin hasıl bir etki yaratacağını da çok iyi görüyorlar. Biliyorlar ki, ellerinde kalan azıcık tabanlarının “Onlar bile böyle söylüyorsa” deme ihtimali var.

Bütün güçleriyle örgütten kopuşları önlemeye çalışıyorlar. “Bu ifadeler verilmedi” diyemeyeceklerine göre “Eh onlar hapiste bu tür laflar söylenir. Gerçi kendilerinden ‘Aydın’ olmaları beklenirdi ama…” türü yazılarla kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar