CHP'de hep aynı haberi okuyor gibiyim

Gazetecilikte temel bir kural vardır. Bir şeyin haber sayılabilmesi için alışılagelmişten biraz farklı olması, çarpıcı özelliklerinin bulunması gerekir. Yani, “Her gün güneş doğar” demek...

Gazetecilikte temel bir kural vardır. Bir şeyin haber sayılabilmesi için alışılagelmişten biraz farklı olması, çarpıcı özelliklerinin bulunması gerekir. Yani, “Her gün güneş doğar” demek haber değildir. Güneş doğmadığında büyük haberdir. Biz hayata böyle bakarız. Çünkü, kimse zaten bildiği, alıştığı şeyleri tekrar tekrar okumaktan izlemekten hoşlanmaz.

İşte CHP de böyle. Şimdi CHP’de bir tartışma varmış. Sayın Deniz Baykal alttan alta Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’da kafa gösteriyormuş. Sayın Fikri Sağlar, yönetime muhalifmiş. Ve bir Genel Başkan Yardımcısı yönetimi suçlayarak istifa etmiş.

Ya, Allah aşkına bunun neresi yeni, neresi alışılmadık, neresi şaşırtıcı? Deniz Baykal 40 yıldır bu durumda. Bir gram değişme yok. Bu durumdan çarpıcı bir haber çıkmıyor işte. Çıkamıyor. Sanki eski haberleri okuyor gibiyim.

Baykal böyle de, Fikri Sağlar cephesinde de durum farklı mı? O da aynı. Hep “Asi çocuk.” Hep bir ‘isyanlarda.’ Politik hayatının yarısı kendi partisinin yönetimleriyle çatışarak geçti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar