Casus akbaba nasıl öldürüldü?

Beyaz balina Aydın’a bile casus denmişti. Hatırlarsınız sevimli bir hayvandı. Rusya’dan kaçıp Sinop sahillerine gelmişti. Demedik şey bırakılmamıştı zavallı hayvan için. Casus, intihar timi...

Beyaz balina Aydın’a bile casus denmişti. Hatırlarsınız sevimli bir hayvandı. Rusya’dan kaçıp Sinop sahillerine gelmişti. Demedik şey bırakılmamıştı zavallı hayvan için. Casus, intihar timi, mayın arayıcı… Aklınıza ne gelirse.

Bazı ülkelerin hayvancıkları garip savaş silahlarına çevirmek için çalışmalar yaptıkları bir gerçek. Ama görünen gerçek özellikle bu günlerde asıl insanların terör eylemleri için canlı bomba olarak kullanıldığı. Yani hayvanı eğitmeye gerek yok. Hele hele bir akbabayı casusa çevirecek teknoloji henüz ortalıkta yok.

Haber şu: Suriye’nin İdlip kırsalında havada uçan bir kuştan şüpheleniyor. Çünkü kuş olduğu yerde daireler çiziyor. Tabi ki hemen ateş edip öldürülüyor. Başına gidildiğinde görülüyor ki kanadında kocaman rakam yazılı bir etiket ve sırtında fotoğraf makinesi zannedilen ufak bir alet var. Deniyor ki bu akbaba casus. Sonra anlaşılıyor ki sırtındaki kamera değil GPS vericisi. Yani konum belirleyen alet. Bizim mümtaz basınımız da “Casus kuş öldürüldü” diye dayıyor haberi. Haberde kuşun türü belirtilmiyor. Fotoğraftan anlamıyorlar. Haberi ilk gördüğümde “Zavallı akbaba” diye iç geçirdim.

Öldürülen gariban kuş bir kızıl akbaba. Nesli tükeniyor. Bildiğin yok oluyor. Boyu 1 metre civarında. Başı kel. Ağırlığı 10 kiloyu buluyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar