Bir Türk nasıl Alman faşisti olur?

“Batı’nın İslam’laşmasına karşı Avrupalı Yurtseverler”  Kendilerine böyle diyorlar. Kısa adları PEGIDA. Bildiğiniz faşist bir hareket. Yabancı düşmanı, Müslüman...

“Batı’nın İslam’laşmasına karşı Avrupalı Yurtseverler”  Kendilerine böyle diyorlar. Kısa adları PEGIDA. Bildiğiniz faşist bir hareket. Yabancı düşmanı, Müslüman düşmanı. Kendilerinden başka her şeyin düşmanı.

Abuk subuk bir sürü açıklamalarını görebilirsiniz. Avrupa’da alt yapıları da var. Özellikle Almanya’da. Ama toplumun büyük kesiminden tepki gördükleri de bir gerçek. 

Bu faşist PEGIDA geçen yıl Almanya’nın Dresden kentinde birinci yıl kutlaması yapmayı planlıyor. İnsanlar çıkıp konuşma yapacak. Bunlardan biri de Alman vatandaşı bir Türk. Üstelik ünlü bir yazar. Kitabı milyonlarca satmış. 

Alman ulusal bayrağının yanı sıra eyalet flamaları da taşıyan 20 bini aşkın gösterici seslenen bizim Türk yazar, yabancı düşmanı bir konuşma yapıyor. Ve konuşmasında mültecilere karşı çıkıyor. Sığınmacıları "işgalciler” olarak tanımlayan Türk yazar Almanya'nın "Müslüman çöplüğü” haline geldiğini ileri sürüyor. Bununla da yetinmeyerek Nazi dönemine ait ideolojik bir kavram olan ve halkın etnik olarak dönüştürülmesi anlamına gelen "Umvolkung” sözcüğünü kullanıyor. Üstelik  "Toplama kampları maalesef şu anda çalışmaz durumda ama elbette başka seçenekler var” diye de ekliyor.

Bildiğin faşist, ırkçı, Yahudilerin toplama kamplarında soykırıma uğramasına öykünen bir gönderme.

Üstelik bunu söyleyen bir Türk. Akif Pirinçci.  Türkiye’den göç etmiş bir ailenin çocuğu. 1959 İstanbul doğumlu. 10 yaşında ailesi ile birlikte Almanya’ya göç etmiş. Burada kedilerin baş karakterler olduğu bir dedektiflik romanı yazıp ünlenmiş. Yani, toplama kampları kurulsa belki ilk içine koyulacaklardan. Alman ırkının üstünlüğünü ilke edinen bir hareketin bir Türkü sırf kendileri gibi düşünüyor diye görmezlikten geleceğini mi düşünüyor. Belli ki öyle. Tarih kendisine bu derece yabancılaşan karakterlerle dolu. Ama böylesi ırksal bir ideolojiyi savunan başka ırktan biri herhalde zor görülür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar