Bir kral en çok neden nefret eder?

Bir kral en çok oy sandığından, siyasi partilerden, farklı görüşlerden, serbest seçimlerden ve dahi serbest seçimle iş başına gelmiş kendisine benzer özellikleri olan ülke yönetimlerinden haz...

Bir kral en çok oy sandığından, siyasi partilerden, farklı görüşlerden, serbest seçimlerden ve dahi serbest seçimle iş başına gelmiş kendisine benzer özellikleri olan ülke yönetimlerinden haz etmez.

Yapılan açıklamalardan açıkça görülüyor ki, aslında kimi Arap ülkelerinin yöneticileri Türkiye’den rahatsız. Gelin bunun sebeplerini konuşalım. Öncelikle Türkiye ile Arap ülkeleri arasındaki en temel benzerlik İslam. Ve beraberinde gelen ortak tarihi geçmiş. Bir tarafta, kraliyet aileleri, şımarık prensler, kadınların bırakın araç kullanması sokağa bile yalnız çıkamaması gibi kurallar, diğer tarafta halkın istediğinin politikaya yansıdığı serbest seçimler, kadın erkek eşitliği, sosyal alanlarda özgürce yaşam var. Yani Demokrasi var.

İslam ile demokrasinin bir arada olabileceğinin görülmesi, bir Kral, Emir, Şeyh olsanız sizi rahatsız etmez miydi? Türkiye başını sadece batıya döndüğü zamanlar bu durum onlar için bir dert olmuyordu. Ama ne zaman ki, başımızı doğuya da döndük onlar için sıkıntı çıkmaya başladı.

Kudüs’te sorun çıkıyor Türkiye ön planda, uzak bir Asya ülkesinde Müslümanlar katlediliyor bir tek Türkiye’nin sesi çıkıyor. Siz olsanız rahatsız olmaz mısınız?

Bu açıdan Türkiye onlar için son derece zararlı. Düşünsenize: ‘Ülke ağırlıklı bir Müslüman nüfusa sahip. On yıllardır seçim yapılıyor. Ve belki de onların en önde olması gereken konularda, onlar susuyor biz konuşuyoruz. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar