Barzani'yi gazlayanlar ortalıktan kayboluyor

Öncelikle adını koyalım. Mesut Barzani’nin bir yere gittiği yok. Bölgenin en organize silahlı gücüne sahip olan partisinin başında. Yerine bakacak olan da hiç yabancı biri değil. Babası Mustafa Barzani’nin...

Öncelikle adını koyalım. Mesut Barzani’nin bir yere gittiği yok. Bölgenin en organize silahlı gücüne sahip olan partisinin başında. Yerine bakacak olan da hiç yabancı biri değil. Babası Mustafa Barzani’nin torunu, kardeşi İdris Barzani’nin oğlu olan yeğeni, Kuzey Irak Kürt Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani. 

Yani öz yeğeni de onun yerine bakacak. Belli ki çok yıprandığı için kenara çekiliyor. Ve belki de Irak Merkezi yönetimine verilecek olan tavizleri kendi vermiş olmasın diye böyle davranıyor. Toprak kaybının üzerine sınır kapılarının teslimini kendisi yapmak istemiyor. Irak ile bir savaşa girişilecekse de kayıpların sorumluluğunu taşımamaktan yana. 

Türkiye’de yaşayan Kürtler içinde Barzani’ci bir akım var. Onunla ilişkide olan, seven, sayan bu akımın yolu bazen AK Parti ile kesişiyor, bazen bağımsızlık referandumunda olduğu gibi ayrışıyor. Bunda ayıp bir şey yok. Hayat ve politika böyledir zaten.

Bu kişiler, 25 Eylül bağımsızlık referandumu ile birlikte başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde Türkiye’nin tavrı, ters istikamette olunca ciddi bir sıkıntı içine girdiler. Erdoğan’a doğrudan “Yanlış yapıyorsun” diyemedikleri için de dolaylı bir anlatım yolu tercih ettiler. Kendilerince en uygun olanı da “Şiilik ve İran ile Türkiye’yi korkutmaktı.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar