Aziz Yıldırım'ın şirazesi kaydı

Diyelim ki, bir karşılaşma öncesi rakip kulübün başkanı, geçmişte sinirlendiği Aziz Yıldırım’a bir tokat attı. Durup dururken. Şimdi saçmalayarak, önceki gün yaşanan olayları...

Diyelim ki, bir karşılaşma öncesi rakip kulübün başkanı, geçmişte sinirlendiği Aziz Yıldırım’a bir tokat attı. Durup dururken. Şimdi saçmalayarak, önceki gün yaşanan olayları savunmaya çalışanlar sizce ne söyleyebilirler?

Aziz Yıldırım’ın yaptığının ne savunulabilecek bir yanı var, ne de taraftarlıkla boğuntuya getirilebilecek. “Ama onlar da bunu yaptı” diyebilen kimse, sadece şiddete prim vermiş olur. Üstelik kendilerine yönelik benzer bir hareketin de önünü açarlar. O zaman hiç bir karşılaşma yapılmasın. Başkanlar sahaya çıkıp tekme tokat birbirlerine girsinler. Kazanan maçın da galibi sayılsın. Üstelik izleyici de artar, kulüpler daha çok para kazanır.

Şiraze, ciltçilikte, kitap ciltlemekte kullanılan bir deyim. Sayfaları birbirlerine yapıştırmak için kullanılan kumaş, kağıt ya da tülbent parçasına verilen isim. Eğer şiraze düzgün olmazsa sayfaların düzgün olması mümkün değildir. Sayfalar, birbirine yapışır ama, artık sarmal çıkılan bir merdiven gibi yamulma eğilimi gösterir. Halk arasında genellikle “dengesini kaybetmiş” anlamında kullanılan bu deyim, tam da Aziz Yıldırım’ın durumuna uygun. Anlaşılıyor ki, ruhsal durumu Fenerbahçe gibi bir büyük kulübü yönetmeye uygun değil. Bildiğin dengesiz hareketler yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar