Amerika, federasyon mu vaat etti?

Adını net koyalım. Amerika tarihinde ilk kez (En azından açık-açık) devlet olmayan bir örgüte ağır silah yardımı yapıyor. İstediği şey belli. Kendi askeri ölmesin. Buna karşılık PYD...

Adını net koyalım. Amerika tarihinde ilk kez (En azından açık-açık) devlet olmayan bir örgüte ağır silah yardımı yapıyor. İstediği şey belli. Kendi askeri ölmesin. Buna karşılık PYD sadece silah almak için bu işe girişmez. Onun da istediği siyasi destek ve beraberinde gelecek olan “Federasyon.”

Daha şimdiden bunun emareleri görülmeye başladı. “Amerika’nın sesi” bu doğrultuda haberler yapmaya başladı bile.

Suriye’nin kuzeyindeki fiili Kürt bölgesinde de federasyon talepleri yükseliyor. Üstelik öyle Rusların “Kültürel federasyon” laflarını takan da yok. Bildiğin federasyon.

Şüphesiz PYD, detayını bilmediğimiz pazarlıklar içinde de bunu dile getirmiştir. PYD’ye yakın kaynakların şu açıklaması önemli: “Amerika’nın artık resmen sahada Kürtlerle müttefik olduğunu gösterdi. Amerika’nın resmi olarak silah vermesi, bu gücün artık Amerika’nın müttefiki ya da ortağı ya da dostu olduğu anlamına gelir. Bu, siyasi ilişkilere de etki eder. Şüphesiz Rojava için de olumlu bir etkisi olur. Özerklik için destek olur ve ayakta durmasını sağlar. Bu sağlanırsa, Rojava yönetimi de dünya devletleriyle resmi bir ilişki sahibi olur.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 675 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 583 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 466 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 341 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar