Abdullah Gül Kayseri'den bağımsız aday olur mu?

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinde dönen tartışmaları biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile arasında ilk kez böylesine soğuk rüzgarlar esiyor. KHK tartışması ile...

11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül üzerinde dönen tartışmaları biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile arasında ilk kez böylesine soğuk rüzgarlar esiyor.

KHK tartışması ile başlayan yoğunlaşma aslında bunun sadece KHK sorunu olmadığını belli ediyor. Partili çevrelerden Sayın Gül’e yönelik eleştirilerin bütünsel bir yapısı var. Çünkü verilen örnekler taa Gezi olaylarından başlayıp evet-hayır referandumuna, davet edildiği toplantılara katılmamasına kadar uzanıyor. Eleştiriler KHK’nın çevresinden dolaşıp 2019 başkanlık seçimlerine ulaşıyor. Yani öncesi var. Ve sonrası da olası.

Burada dikkat çeken nokta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin daha “Dikkatli” olduğu. Ama dış çeper daha bir hoyrat.

Öncelikle Abdullah Gül’ün, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ortak aday olabileceği iddialarının mevcut gerçeklikle bir yakınlığı dahi yok. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sahte iltica 09 Nisan 2018 | 671 Okunma Sadece bilet parası yetmez 03 Nisan 2018 | 581 Okunma Ülke batsın ki bana yer açılsın 02 Nisan 2018 | 465 Okunma Türkiye kadar taş düşsün başınıza 26 Mart 2018 | 340 Okunma Milliyet ikinci kez Hürriyet'i alıyor 23 Mart 2018 | 1.036 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar